Mare țeapă la pompă. Românii nu primesc nici măcar reducerea cu 50 de bani pentru benzină și motorină (FOTO)

Un cetățean din Ploiești a denunțat în această săptămână o presupusă țeapă a unui mare benzinar. Totul, în contextul în care Guvernul Nicolae Ciucă a anunțat reducerea cu 50 de bani a tarifului/litrul de carburant. 

06 iul. 2022, 18:44
Mare țeapă la pompă. Românii nu primesc nici măcar reducerea cu 50 de bani pentru benzină și motorină (FOTO)

Bărbatul care susține că a fost țepuit a alimentat cu 4.500 de lei la o benzinărie Petrom din Calafat. Când a ajuns să ridice bonul de la casă, a descoperit că pe el nu apare vreo reducere. Evenimentul nefericit a fost relatat în social media:

„Cam așa arată reducerea la Petrom. Am alimentat cu motorină standard, știind că este 8,69 lei/litru. La pompă era 9,19 lei/litru.

Am văzut apoi afișul prin care eram anunțați că prețurile afișate pe displayul pompei nu au aplicată reducerea de 50 bani și că ea se aplică la casa de marcat. La casă, însă, surpriză: nu aveam nicio reducere pe bon”, a povestit ploieșteanul pentru ObservatorulPH.ro.

 

Reducerea de 50 de bani la motorină și benzină, „pentru retina naivilor”

 

Șoferul a cerut explicații șefului de stație și a aflat că, de fapt, nu este o greșeală. Benzinarii pur și simplu nu au vrut să aplice reducerea.

„Șeful de stație mi-a spus că pentru cei cu carduri de alimentare nu se aplică reduceri și că este o dispoziție dată la nivel de țară. Deci, prețul afișat pe display-ul mare este doar… Pentru retina naivilor”, susține ploieșteanul.

Dacă i s-ar fi aplicat reducerea de 50 bani/litru, bărbatul ar fi economisit 250 de lei.

Încă de săptămâna trecută, mai multe benzinării din țară au redus tarifele carburanților, cu 50 de bani pentru litrul de benzină și motorină. Altele nu au afișat prețurile reduse, dar au promis că vor aplica reducerea la casă.


loading...