Marea Britanie a câştigat cele mai multe premii International Emmy

Marea Britanie este principala câştigătoare a premiilor internaţionale Emmy decernate luni seara la New York, obţinând trei trofee din şase nominalizări, într-o competiţie calificată de France Presse foarte deschisă, în care Canada, Belgia, Suedia, Olanda, Germania şi Brazilia au obţinut doar câte un premiu.

25 nov. 2014, 09:52
Marea Britanie a câştigat cele mai multe premii International Emmy

Marea Britanie a câştigat cele mai multe premii International Emmy. La categoria cel mai bun serial dramatic a fost premiată producţia britanică ‘Utopia’, a scenariştilor Dennis Kelly şi Marc Munden, premiul pentru cel mai bun actor i-a revenit britanicului Stephen Dillane pentru rolul lui Karl Roebuck din ‘Tunnel’, serial difuzat de Canal +, în timp ce ‘Educating Yorshire’ (regia David Brindley; narator David Clews) a fost recunoscută drept cea mai bună emisiune de divertisment fără scenariu.

Premiul pentru cea mai bună actriţă a revenit olandezei Bianca Krijgsman, pentru rolul său din ‘de Nieuwe Wereld’ (Noua lume), distincţie la care nu se aştepta absolut deloc, după cum a mărturisit ea radioasă.

Belgia a câştigat un Emmy pentru cea mai bună comedie, ‘Wat Als 2’, purtând semnăturile lui Tim Van Aelst şi Sofie Peeters, iar Germania – pentru cel mai bun miniserial – ‘Unsere Mütter, unsere Väter’ (Mamele noastre, taţii noştri), producător executiv Benjamin Benedict.

Canada, nominalizată la trei categorii, a plecat de la gală cu statueta pentru cel mai bun program artistic, cu care a fost premiată emisiunea ‘The Exhibition’ , regia Damon Vignale, producător Miho Yamamoto.

Suedia s-a remarcat la categoria cel mai bun documentar, cu ‘Frihet bakom galler’ (Nicio burqa în spatele gratiilor), regia Maryam Ebrahimi.

Premiile International Emmy recompensează în mod normal cele mai bune emisiuni de televiziune din afara Statelor Unite, dar la ediţia din acest an au fost adăugate şi producţii din Statele Unite în limba spaniolă. La categoria cel mai bun program primetime în limba spaniolă, premiul Emmy a mers la televiziunea Telemundo Studios/Caracol TV, pentru emisiunea ‘El Senor de los cielos’.

Brazilia, cu cinci nominalizări, a câştigat premiul pentru cea mai bună telenovelă – ‘Precious Pearl’.

La ediţia din acest an, a 42-a, au concurat în total 19 ţări cu 40 de nominalizări la zece categorii.

Academia Internaţională de Televiziune, Arte şi Ştiinte, care oferă aceste distincţii, reuneşte marile trusturi media şi personalităţi din domeniul divertisment din peste 50 de ţări şi 500 de companii din toate sectoarele de televiziune.