Marea Britanie a înregistrat cel mare mare număr de decese de la începutul pandemiei

Numărul deceselor provocate de COVID din Marea Britanie a atins un nou record. E cel mai mare din luna aprilie până azi.

06 ian. 2021, 19:13
Marea Britanie a înregistrat cel mare mare număr de decese de la începutul pandemiei

În ultimele ore, Marea Britanie a înregistrat 62,322 de cazuri pozitive de COVID şi 1,041 de decese. Ultima dată, bilanţul deceselor a fost atât de mare în luna aprilie, conform BBC.

În total, de la începutul pandemiei până acum, Marea Britanie a avut un număr de 2,836,801 de pacienţi infectaţi, Dintre aceştia, 77,346 au murit.

Câte persoane au fost vaccinate în Marea Britanie

Peste 1,3 milioane de persoane au fost deja vaccinate împotriva COVID-19 în Regatul Unit, a anunţat premierul Boris Johnson marţi, în ziua în care această ţară a intrat într-un nou lockdown şi a atins un nou record zilnic de infectări.

”Până în această după-amiază am vaccinat peste 1,1 milioane de oameni în Anglia şi peste 1,3 milioane pe ansamblul Regatului Unit”, a declarat Boris Johnson la o conferinţă de presă, potrivit Reuters.

După lockdown, şcolile se redeschid primele. Anunţul lui Boris Johnson despre ridicarea restricţiilor

Premierul britanic Boris Johnson a avertizat miercuri în parlament că încheierea ultimului „lockdown” din Anglia va necesita o „ridicare graduală” în timp, angajându-se în acelaşi timp că şcolile vor fi „primele care se vor redeschide”

Adresându-se parlamentului înainte ca deputaţii să voteze asupra măsurilor introduse la începutul săptămânii, Boris Johnson şi-a apărat decizia de a introduce noul „lockdown” atunci când a făcut-o, afirmând că noua tulpină de coronavirus, mai contagioasă, nu i-a lăsat prea multe variante. Totodată, el a vorbit şi despre ridicarea restricţiilor.

Răspunzând criticilor că a decis să menţină şcolile primare închise la o zi după ce a spus că acestea ar trebui să-şi reia activitatea, Johnson a spus că a făcut „tot ce ne stă în putere pentru a le ţine deschise” până când „orice altă opţiune a dispărut”.

„Iar când vom începe să ieşim din lockdown, promit că ele vor fi primele deschise. Acest moment ar putea veni după vacanţa de la mijlocul lui februarie, deşi ar trebui să rămânem extrem de prudenţi în privinţa calendarului care urmează„, a mai spus premierul britanic. „Şi, aşa cum a fost cazul primăvara trecută, ieşirea noastră din coconul lockdown-ului nu va fi un big bang, ci ridicarea restricţiilor va fi graduală„, a explicat Johnson.