Marea Britanie a înregistrat o creştere cu 20% a numărului de cazuri de Covid în doar o săptămână, dar numărul deceselor este în scădere

Duminică, autorităţile din Marea Britanie au raportat 43.992 de cazuri de infectare pentru ultimele 24 de ore, cu 21% mai mult decât duminica trecută, când au fost înregistrate 36.507 cazuri.

05 dec. 2021, 21:32
Marea Britanie a înregistrat o creştere cu 20% a numărului de cazuri de Covid în doar o săptămână, dar numărul deceselor este în scădere

Tot duminică au fost raportate şi 54 de decese asociate bolii, în scădere faţă de miercuri, când au fost raportate 171. De la începutul pandemiei, Marea Britanie a înregistrat peste 10,4 milioane de cazuri şi mai mult de 146.000 de decese asociate.

Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a decis sâmbătă că toate persoanele care intră în ţară trebuie să se testeze pentru COVID-19 înainte de plecare, inclusiv cele vaccinate, măsură menită să prevină apariţia mai multor cazuri de infectare cu noua variantă Omicron a coronavirusului, al căror număr continuă să crească şi a ajuns la 160 de cazuri confirmate în această ţară, relatează Agerpres.

”Observăm o creştere a numărului de cazuri legate de călătorii”, a explicat ministrul britanic al sănătăţii Sajid Javid în declaraţia în care a anunţat instituirea noilor măsuri.

Regula privind testarea obligatorie înainte de plecarea către Marea Britanie intră în vigoare pentru toate persoanele care sosesc în această ţară începând de marţi la ora 04.00 GMT. Astfel, persoanele care călătoresc către această ţară vor trebui să prezinte un test negativ de tip PCR sau ”lateral flow”, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de plecare.

Citeşte şi: Patru pasageri vaccinaţi anti-Covid au fost testaţi negativ la îmbarcarea din Africa de Sud şi pozitiv la sosirea în Olanda