Lovitură pentru milioane de pensionari. Plăţile vor fi întârziate. Ce anunţă autorităţile

Veste nu tocmai bună pentru pensionarii români! O informație recentă a scos la iveală faptul că urmează o perioadă dificilă în care plățile vor întârzia! Ce anunță autoritățile și când vin banii?

23 mai 2019, 06:32
Lovitură pentru milioane de pensionari. Plăţile vor fi întârziate. Ce anunţă autorităţile

Pensionarii din România primesc o lovitură grea, scrie a1.ro. Aceștia riscă să nu mai primească pensiile recalculate, totul din cauza unor probleme de natură organizatorică. Mai exact, cei de la Casele de Pensii par depășiți de situație și condițiile de muncă s-au îngreunat odată cu sarcina recalculării pensiilor.

Citeşte şi AVERTISMENT pentru toţi pensionarii: 5 milioane de pensii sunt în pericol

Concret vorbim despre un număr de aproximativ cinci milioane de persoane care așteaptă recalcularea pensiilor. Lipsa de personal, timpul scurt și lipsa dotărilor tehnice îngreunează semnificativ procesul și din acest motiv, pensionarii ar putea avea de suferit.

„Cu siguranţă, recalcularea celor 5 milioane de dosare de pensii poate fi pusă în pericol de lipsa de personal, pentru că noi facem eforturi extraordinare ca să asigurăm activitatea în momentul acesta: colegii rămân peste program şi chiar dacă facem ore suplimentare nu avem când să le recuperăm”, a afirmat preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Ministerul Muncii, Mihaela Dună, într-o conferinţă de presă, conform celor de la bugetul.ro.

Este foarte posibil ca angajaţii din Ministerul Muncii să intre chiar în grevă, din cauza nemulțumirilor legate de salariile primite.