Marea Britanie: Cinci morţi în urma prăbuşirii unui elicopter în Ţara Galilor

Serviciile de salvare britanice au recuperat joi cinci corpuri neînsuflețite după prăbușirea în ajun a unui elicopter privat într-o regiune muntoasă a Țării Galilor, în condiții meteorologice nefavorabile, a indicat poliția.

30 mart. 2017, 14:35

Elicopterul, care decolase cu cinci ocupanți de pe aeroportul din Luton, la nord de Londra, cu destinația Dublin, capitala Republicii Irlanda, a dispărut de pe radare miercuri după-amiaza. Serviciile de salvare au localizat cu greu epava aeronavei, care s-a prăbușit într-o regiune cu acces dificil din munții Rhinog din nordul Țării Galilor.

În momentul accidentului, condițiile meteo „erau îngrozitoare, cu o vizibilitate sub 10 metri pe alocuri”, potrivit unui comunicat al poliției locale.

O echipă de salvare montană a descoperit epava avionului în Munţii Rhinog. Victimele prăbușirii încă nu au fost identificate oficial, dar potrivit bbc.com, toate persoanele care se aflau în elicopter erau irlandeze şi mergeau la un botez.

Citeşte şi Un elicopter militar s-a prăbuşit în Ucraina. Toate persoanele aflate la bord au murit

Elicopterul privat, de tip Twin Squirrel, a dispărut de pe ecranele radarelor deasupra Golfului Caernarfon. Poliţia a informat că nu a existat niciun plan care să prevadă vreo oprire a elicopterului în Caernarfon pe traseu.

Cadavrele celor cinci persoane nu au fost recuperate şi identificate deocamdată, dar s-a deschis o anchetă privind circumstanţele în care s-a produs tragedia.

Poliţia nu a furnizat deocamdată informaţii exacte despre locul accidentului. S-a instituit în schimb o zonă de excludere aeriană. De asemenea, rudele şi cunoscuţii victimelor aflate în avion au fost informate despre tragedie.

Autorităţile au informat că ancheta este condusă de Air Accident Investigation Branch. (Departamentul de Investigaţii al Accidentelor Aviatice)