Marea Britanie: conservatorii eurosceptici nu vor vota în favoarea unui acord privind "divorţul" de UE

Publicat: Marţi, 12 Martie 2019 17:11 // Actualizat: Marţi, 12 Martie 2019 17:11 // Sursa: romaniatv.net

Un influent grup de parlamentari britanici care susţin Brexitul, European Research Group (ERG), a anunţat că nu vor vota în favoarea acordului divorţului, deoarece premierul Theresa May nu a obţinut suficiente garanţii din partea Uniunii Europene (UE), relatează The Assciated Press.

Grupul deputaţilor conservatori eurosceptici britanici ERG anunţă că nu votează în favoarea acordului Brexitului.
Grupul apreciază, după ce a examinat documentele, că le consideră ”insuficiente”. ”Noi nu recomandăm să se accepte moţiunea Guvernului astăzi (marţi)”, a declarat un membru ERG, Bill Cash.

Acest anunţ aplică o nouă lovitură acordului lui May, după ce consilierul juridic al Guvernului (attorney general) Geoffrey Cox a anunţat, în avizul său, că modificări de ultim moment nu elimină riscul ca regatul să rămână blocat într-o uniune vamală împotriva voinţei sale.

Camera Comunelor urmează să se exprime marţi prin vot asupra acordului retragerii.

Citeşte şi Parlamentul britanic votează marţi acordul pentru Brexit, după ce Theresa May a obţinut modificări din partea UE

La rândul său, Preşedintele Parlamentului European (PE),  Antonio Tajani, a avertizat marţi că UE nu va face alte concesii Marii Britanii după ce Geoffrey Cox nu şi-a modificat avizul cu privire la acordul divorţului.

Problemele ridicate de către Cox reprezintă ”o problemă internă a Regatului Unit” şi nu vor determina UE să revizuiască acordul Brexitului din nou, a apreciat Tajani.

”Noi suntem foarte clari, este imposibil să ne schimbăm poziţia”, a declarat Tajani după ce a aflat obiecţiile.

May spera că aceste concesii pe care le-a obţinut luni seara de la UE aveau să fie suficiente să-l determine pe Cox să-şi modifice avizul prin care afirma în ianuarie că regatul ar putea rămâne blocat pe termen nedeterminat într-o uniune vamală europeană după Brexit.

Însă el şi-a exprimat speranţa ca parlamentarii britanici să ratifice acordul retragerii marţi.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8079
RON
25 Feb
noapte 3 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H