Marea Britanie, copleşită de Covid. Se apropie de 200.000 de cazuri zilnic, miercuri a bătut toate recordurile din pandemie

Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a raportat 183.037 noi cazuri de infecție cu coronavirus confirmate miercuri, un nou record negativ zilnic.

30 dec. 2021, 08:32
Marea Britanie, copleşită de Covid. Se apropie de 200.000 de cazuri zilnic, miercuri a bătut toate recordurile din pandemie

Potrivit statisticilor autorităților guvernamentale din Marea Britanie, acest nou record zilnic este mai mare cu 50.000 față de recordul zilnic precedent. Potrivit informării autorităților britanice, miercuri au fost înregistrate alte 57 decese pe fondul COVID, confirmate într-un interval de 28 de zile de la depistarea infecției în urma testării, în creștere cu 18 cazuri față de numărul deceselor raportate marți.

Se constată, de asemenea, și o creştere a numărului spitalizărilor. În Anglia erau internaţi miercuri 10.462 de pacienţi COVID-19, cu 916 mai mulţi faţă de ziua precedentă.

Citeşte şi Italia extinde aria de obligativitate a certificatului verde. Nevaccinaţii nu mai au voie în trenuri sau la terase

În ultimele șapte zile, în Marea Britanie au fost testați pozitiv aproape un milion de oameni, mai precis 914.723, potrivit BBC.

În acelaşi timp, ţara se confruntă cu o criză acută de teste anti-COVID, astfel încât guvernul scoţian a fost nevoit să decidă că au prioritate la testare lucrătorii esenţiali, La această criză au contribuit înmulţirea  accelerată a cazurilor de COVID-19, urmare a răspândirii intense a variantei Omicron a coronavirusului, dar şi decizia autorităților de a reduce perioada de carantină pentru persoanele infectate.

Citeşte şi Alertă OMS: „Tsunami de cazuri” prin circulaţia simultană a tulpinelor Delta şi Omicron