Marea Britanie nu va întoarce spatele apărării şi securităţii Europei după Brexit

Marea Britanie va rămâne angajată pentru apărarea și securitatea Europei chiar și după ce va părăsi Uniunea Europeană (UE), a declarat premierul britanic David Cameron, la sosirea sa, vineri, la summitul Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO).

08 iul. 2016, 14:44
Marea Britanie nu va întoarce spatele apărării şi securităţii Europei după Brexit

Marea Britanie a promis că nu va întoarce spatele apărării și securității Europei după ce va ieşi din Uniunea Europeană. „Ce vreau să spun este că Marea Britanie ar putea părăsi UE, însă nu va întoarce spatele Europei și britanicii nu vor întoarce spatele apărării și securității europene”, a declarat Cameron, după sosirea la acest ultim summit NATO la care el va reprezenta Marea Britanie în calitate de premier.

De asemenea, David Cameron și-a exprimat convingerea că rolul Marii Britanii în lume nu va fi mai mic după Brexit. „Marea Britanie nu va juca un rol mai mic în lume”, a dat asigurări David Cameron, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Stoltenberg: Rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană este crucială pentru combaterea terorismului

Britanicii au votat la referendumul de la 23 iunie pentru ieșirea din blocul comunitar, ceea ce l-a determinat pe premierul David Cameron să anunțe că va demisiona, după ce a condus campania în favoarea rămânerii în Uniunea Europeană.