Marea Britanie oferă 350 de lire oricărui cetăţean care primeşte refugiaţi ucraineni. Exodul continuă, peste 2,6 milioane de oameni şi-au părăsit ţara, jumătate dintre ei au ajuns deja în Polonia

Britanicii primesc 350 de lire pe lună dacă găzduiesc refugiaţi din Ucraina. Între timp, peste 2,6 milioane de oameni şi-au părăsit casele din cauza războiului şi au lut calea străinătăţii.

13 mart. 2022, 09:30
Marea Britanie oferă 350 de lire oricărui cetăţean care primeşte refugiaţi ucraineni. Exodul continuă, peste 2,6 milioane de oameni şi-au părăsit ţara, jumătate dintre ei au ajuns deja în Polonia

Programul guvernamental „Locuinţe pentru Ucraina”, care urmează să fie lansat luni în Marea Britanie, solicită oamenilor să ofere o cameră liberă sau o proprietate nelocuită unui refugiat, pentru o perioadă de cel puţin şase luni.

Însă Consiliul pentru Refugiaţi şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu nivelul spirjinului disponibil pentru cei care vin în Marea Britanie.

Laburiştii acuză că sunt multe întrebări fără răspuns şi că Guvernul se mişcă lent în contextul acestei crize.

Citeşte şi Psihiatrul Gabriel Diaconu dă verdictul: „Putin este mai instabil decât Hitler în ultimele lui zile. Întrebarea pe care nu și-a pus-o nimeni e dacă are o fantezie suicidară”

Peste 2,6 milioane de oameni au părăsit Ucraina ca urmare a invaziei ruse în ceea ce ONU a numit cea mai mare criză a refugiaţilor de la al Doilea Război Mondial, anunţă The Guardian.

Până în prezent, doar 1.000 de refugiaţi au primit vize pentru Marea Britanie şi au putut solicita vize doar cei cu membri ai familiei în această ţară.

Citeşte şi Volnovaha, oraşul care nu mai există. Imagini sinistre din localitatea devenită fantomă, părăsită de toţi cei 22.000 de locuitori GALERIE FOTO

Între timp, ţările vecine Ucrainei se luptă din răsputeri să le ofere un adăpost zecile de mii de refugiaţi care le trec zilnic graniţele. Până acum, Ungaria a primit peste 230.000 de refugiați, 10.530 sosind vineri. România a raportat 380.866, inclusiv 16.348 vineri. Slovacia a declarat că a avut 185.660 de sosiri, majoritatea și-au continuat călătoria mai spre vest, adesea către Republica Cehă, unde oficialii au estimat vineri numărul de refugiați la 200.000.

Două treimi dintre cei care fug au plecat în Polonia, aproximativ 1,3 milioane – polițistul de frontieră polonez a spus că 76.200 de persoane au sosit vineri, ceea ce a reprezentat de fapt o scădere de 12% față de ziua precedentă.