Marea Britanie: Preşedintele Camerei Comunelor nu îl va lăsa pe premier să impună un Brexit fără acord

Preşedintele Camerei Comunelor, John Bercow, a declarat marţi că nu-i va permite premierului Boris Johnson să suspende parlamentul pentru a impune un Brexit fără acord în pofida voinţei deputaţilor, potrivit The Telegraph.

15 aug. 2019, 17:44
Marea Britanie: Preşedintele Camerei Comunelor nu îl va lăsa pe premier să impună un Brexit fără acord

Bercow a avertizat că va lupta „până la ultima suflare” împotriva oricărei tentative de acest gen a premierului Johnson.

Politicianul a declarat publicului de la Festivalul Fringe de la Edinburgh că crede „cu tărie” că Camera Comunelor „trebuie să-şi facă voia” în ceea ce priveşte Brexitul.

„Şi dacă va exista o tentativă de a ocoli sau, Doamne fereşte, de a închide parlamentul, asta este o anatemă pentru mine. Voi lupta până la ultima suflare pentru a opri acest lucru”, a mai spus Bercow.

Citeşte şi Probleme cu Brexitul. Premierul crede că este victima unui complot

Potrivit unui sondaj de opinie dat publicităţii luni, majoritatea britanicilor cred că premierul Boris Johnson trebuie să scoată Marea Britanie din Uniunea Europeană „prin orice mijloace”, chiar dacă asta implică suspendarea parlamentului.

Boris Johnson a promis să scoată Marea Britanie din UE pe 31 octombrie, indiferent dacă reuşeşte sau nu să obţină un acord de Brexit cu Bruxellesul, în pofida faptului că mulţi parlamentari se opun unei ieşiri fără acord.

Sondajul de opinie arată că 54% dintre respondenţi au răspuns că sunt de acord cu declaraţia: „Boris Johnson trebuie să realizeze Brexitul prin orice mijloace, inclusiv prin suspendarea parlamentului dacă este necesar.