Marea Britanie relaxează condiţiile de intrare în ţară. Persoanele nevaccinate nu va mai trebui să stea în carantină

Guvernul din Marea Britanie a anunţat aprobarea de noi măsuri, mai relaxate, pentru intrarea în ţară, ce vor intra în vigoare de pe 11 februarie, la ora 4:00, ora României.

01 feb. 2022, 11:01
Marea Britanie relaxează condiţiile de intrare în ţară. Persoanele nevaccinate nu va mai trebui să stea în carantină

Deşi se confruntă în continuare cu un număr foarte mare de cazuri de Covid, având în vedere acoperirea vaccinală şi faptul că varianta Omicron, de cele mai multe ori, nu dă simptome grave Marea Britanie a decis să relaxeze măsurile pentru intrarea în ţară.

Începând de vineri, 11 februarie 2022, ora 04.00, guvernul Marii Britanii adoptă următoarele condiții pentru intrarea în țară:

– persoanele vaccinate cu schema completă și copiii minori (sub 18 ani) nu trebuie să mai efectueze niciun fel de test Covid înainte sau după sosirea pe teritoriul Angliei. Prin vaccinarea cu schema completă se înțelege vaccinarea cu 2 doze pentru vaccinurile care prevăd 2 doze sau vaccinarea cu o singură doză în cazul vaccinului monodoză.

– pentru persoanele nevaccinate se elimină obligativitatea efectuării carantinei la sosirea pe teritoriul UK, dar acestea trebuie:

– să prezinte rezultatul negativ al unui test COVID-19 (tip PCR sau rapid antigen), efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de călătorie;

– să rezerve și să achite, anterior sosirii, un test COVID-19 tip PCR care va fi efectuat înainte sau în ziua a 2-a de la sosire).

Rămâne valabilă obligativitatea pentru toate persoanele, vaccinare sau nevaccinate, de a completa, în prealabil, cu maximum 48 de ore înainte de sosire, Formularul de Localizare (Passenger Locator Form), disponibil la adresa de internet a guvernului de la Londra.

Citeşte şi: Danemarca devine prima ţară UE care renunţă la toate restricţiile anti-Covid. Rămân în vigoare măsurile aplicate nevaccinaţilor la intrarea în ţară