Marea Britanie: Şapte persoane au murit din cauza cheagurilor de sânge apărute după vaccinarea cu AstraZeneca

Şapte persoane care au fost vaccinate cu serul de la AstraZeneca au murit din cauza cheagurilor de sânge, dintr-un număr de 30 de cazuri identificate.

03 apr. 2021, 12:39
Marea Britanie: Şapte persoane au murit din cauza cheagurilor de sânge apărute după vaccinarea cu AstraZeneca

Marea Britanie anunţă decese după vaccinarea cu AstraZeneca. Şapte persoane care au fost vaccinate cu serul de la AstraZeneca au murit din cauza cheagurilor de sânge, dintr-un număr de 30 de cazuri identificate, a anunţat, sâmbătă, Agenţia britanică de reglementare a medicamentelor.

Conform AFP,  Agenţia din Marea Britanie a precizat că a primit, începând cu 24 martie, rapoarte despre 22 de cazuri de tromboză venoasă cerebrală şi alte opt cazuri de tromboză asociate cu lipsa de trombocite, dintr-un total de 18,1 milioane de doze administrate.

Vaccin anti-Covid, produs în România? Anunţul făcut de Florin Cîţu: „Acest lucru confirmă”
„Examinarea noastră aprofundată a acestor rapoarte continuă”, a declarat directorul MHRA, June Raine.

MHRA a precizat că nu a primit niciun raport similar cu privire la vaccinul dezvoltat de Pfizer / BioNTech.

„Riscul de a avea acest tip de cheaguri de sânge este foarte scăzut ”, a spus ea vineri. „Beneficiile vaccinurilor Covid-19 continuă să depăşească riscurile”, vaccinarea fiind „singurul mod eficient de a reduce decesele şi formele severe ale bolii”, a adăugat ea.

Administrarea greșită a vaccinului AstraZeneca ar putea fi cauza producerii cheagurilor de sânge

Alt caz de tromboză după vaccinarea cu AstraZeneca

Un bărbat de 44 de ani a fost internat în spital, după ce a făcut o tromboză şi avea un număr scăzut de trombocite, celulele care sanguine care opresc sângerarea.

„Tromboza sinusului venos central este o tulburare rară care nu a fost până acum asociată cu vaccinarea. Dar a fost remarcată ca o complicaţie a celor care au avut Covid-19”, a declarat Michael Kidd, medic şef de la o clinică din Australia.

Mai multe state au modificat modul de admnistrare a vaccinului, după apariţia unor cazuri de tromboză. În jur de 30 de incidente au fost până acum raportate la nivel mondial.

Nimeni nu a stabilit o legătură clară între vaccinarea cu AstraZeneca şi cheagurile de sânge. Medicii încearcă să descopere mecanismul care ar putea provoca acest lucru.

Cea mai recentă teorie vine din Franţa, unde medicii spun că incidentelele ar fi putut apărea pentru că vaccinul ar fi putut fi injectat în venă, nu în ţesutul muscular al umărului.

Ţările de Jos au suspendat vaccinarea cu serul de la AstraZeneca la persoanele cu vârste sub 60 de ani

Ţările de Jos au suspendat vaccinarea cu serul anti-Covid de la AstraZeneca pentru perosnaele cu vârste sub 60 de ani, ca urmare a decesului unei femei care a primit o doză, a anunţat agenţia naţională ANP, care îl citează pe ministrul Sănătăţii.

Aproximativ 10.000 de programări pentru vaccinări urmează să fie anulate ca urmare a deciziei.

Ţările de Jos au înregistrat 1,2 milioane de cazuri de coronavirus în total şi mai mult de 16.500 de decese.