Marea Britanie schimbă strategia de vaccinare de teama COVID

Autorităţile britanice schimbă strategia de vaccinare anti-COVID-19 de teama tulpinilor mutant. Astfel, Guvernul britanic a anunţat că şi-a propus ca toţi adulţii să primească prima doză de vaccin împotriva coronavirusului până la 31 iulie.

21 feb. 2021, 15:05
Marea Britanie schimbă strategia de vaccinare de teama COVID
Marea Britanie schimbă strategia de vaccinare de teama COVID

Marea Britanie se grăbeşte să-şi imunizeze populaţia împotriva COVID-19. Autorităţile britanice şi-au propus ca toţi adulţii din Marea Britanie să primească prima doză de vaccin împotriva coronavirusului până la 31 iulie, cu o lună înainte de termenul stabilit iniţial.

Britanicii cu vârsta de peste 50 de ani sau care suferă de boli cronice ar urma să fie vaccinaţi până la 15 aprilie. Obiectivul iniţial era 1 mai.

Citeşte şi: Bill Gates aruncă BOMBA despre vaccinul împotriva Covid-19. Oamenii și l-au făcut degeaba până acum! Unde s-a greşit

În prezent, britanicii sunt imunizaţi împotriva infectării cu virusul SARS-COV 2 cu vaccinurile propuse de Pfizer – BioNTech şi Orford – Astrazeneca. Cu toate că producătorii celor două vaccinuri au avut probleme în ceea ce priveşte furnizarea dozelor în Europa, ministrul Sănătăţii din Marea Britanie, Matt Hancock, a declarat că autorităţile consideră că există suficiente resurse pentru accelerarea campaniei de vaccinare.

Peste 17,2 milioane de oameni au primit prima doză de vaccin împotriva Covid-19 de când campania de vaccinare a început în Marea Britanie, la 8 decembrie.

Citeşte şi: Două simptome atipice pentru COVID au început să apară tot mai des