Marea Britanie: Un bărbat a fost împuşcat mortal

Un bărbat a fost împușcat mortal de poliție în nordul Angliei, în timpul unei operațiuni desfășurate în comitatul West Yorkshire.

03 ian. 2017, 10:31
Marea Britanie: Un bărbat a fost împuşcat mortal

Potrivit poliției, incidentul, care nu este unul legat de terorism, a avut loc în jurul orei locale18:00, în timpul unei ‘operațiuni planificate a poliției’ în apropiere de localitatea Huddersfield. Poliția din West Yorkshire a precizat că un bărbat a decedat în timpul incidentului armat produs în apropiere de autostrada M62.

Alte cinci persoane au fost arestate în timpul operațiunii, dintre care trei la locul incidentului și două în timpul controlului efectuat de poliție asupra unui vehicul în orașul Bradford.

Conform publicației Manchester Evening Standard, în incident nu a fost rănit niciun polițist. Identitatea bărbatului nu a fost dezvăluită.

Citeşte şi Foc de armă pentru prinderea unor hoţi care au încercat să fugă de poliţie

Gemma Wilson, consilier local din Huddersfield, a declarat că ‘a văzut 5-6 mașini de poliție în jurul a două automobile, un Mercedes clasa E și un Jaguar, la locul incidentului’. ”Pare să fie o operațiune destul de mare”, a spus ea.

Incidentul a fost raportat unei comisii independente care analizează plângerile la adresa poliției, conform Huffington Post.

În Marea Britanie sunt rare incidentele armate fatale în care sunt implicați polițiști. Anul trecut în astfel de incidente și-au pierdut viața patru persoane.