ATAC CIBERNETIC GLOBAL: Atacurile de tip RANSOMWARE au vizat până acum 74 de ţări UPDATE

Sisitemul public de Sănătate din marea Britanie a afost ţinta unui atac cibernetic pe scară largă. Deocamdată, până vineri seara, fuseseră identificate nu mai puţin de 74 de ţări atacate informatic.

12 mai 2017, 14:54
ATAC CIBERNETIC GLOBAL: Atacurile de tip RANSOMWARE au vizat până acum 74 de ţări UPDATE

UPDATE: Computere din mii de locuri se pare că au fost blocate de un program care cere plata a 300 de dolari americani în bitcoin.

UPDATE: Seria atacurilor informatice de tip „ransomware” care a provocat haos în sistemul medical din Marea Britanie, dar şi în rândul companiilor din Spania, a afectat computere din cel puţin 74 de ţări. Mulţi experţi în securitate IT spun că atacurile informatice sunt corelate.

UPDATE: „Este vorba de un atac uriaş”, a declarat un specialist citat de BBC, constatând 36.000 de cazuri ale unor infecţii informatice cu un virus numit „WannaCry” ori variante ale acestei denumiri.

UPDATE: O serie de atacuri cibernetice au fost semnalate în ultimele 24 de ore în zeci de ţări, vizând în principal sisteme informatice ale instituţiilor, inclusiv în ţări precum Statele Unite, Marea Britanie, China, Rusia şi Spania, relatează BBC News online.

Citeşte şi: NATO şi SIE au dat alarma în cazul atacului cibernetic de la Ministerul de Externe

UPDATE: Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie (NHS) a anunțat vineri că ia măsuri după un atac cibernetic în urma căruia spitale din întreaga țară au fost nevoite să anuleze programări și să redirecționeze urgențele, relatează Reuters.

Serviciile de Sănătate Publică din Anglia, NHS, cred că reţeaua IT a căzut din cauza unui posibil atac cibernetic pe scară largă, potrivit bbc.com.

Spitalele din Anglia au fost ţinta unui atac cibernetic pe scară largă, a confirmat NHS, care a blocat toate  computerele din sistem. Foarte mulţi pacienţi au avut de suferit, iar cei aflaţi în stare gravă au fost transportaţi la alte unităţi medicale pentru situaţii de urgenţă, potrivit The Guardian.

Sistemele informatice ale site-urilor NHS din toată țara par să fi fost lovite simultan, cu un mesaj pop-up, care cere o răscumpărare în schimbul accesului la PC-uri.

Potrivit informaţiilor de până aum, spitalele cele mai afectate le includ pe acelea care sunt conduse de Trustul East and North Hertfordshire, NHS Trust, Barts Health din Londra, Essex Partenership University NHS,  NHS – trusturi universitare, precum şi spitalele universitare Morecambe Bay NHS foundation trust.