Percheziţiile de la Consiliul Judeţean Dolj s-au încheiat. Zeci de cutii cu documente, ridicate de procurori

Au primit liber după mai bine de 15 ore de percheziţii şi audieri. Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, împreună cu alţi şapte funcţionari publici, au fost lăsaţi noaptea trecută să plece acasă. Ei au fost audiaţi într-un dosar în care sunt suspectaţi că au favorizat mai multe firme la licitaţii, chiar dacă ofertele nu erau cele mai bune.

12 dec. 2013, 07:10
Percheziţiile de la Consiliul Judeţean Dolj s-au încheiat. Zeci de cutii cu documente, ridicate de procurori

Anchetatorii au făcut percheziţii la zece locaţii din Craiova, printre care şi la sediul Consiliului Judeţean, dar şi acasă la preşedintele instituţiei, Ion Prioteasa. Pentru documentele pe care le-au ridicat de la Consiliu, procurorii au avut nevoie de un camion.

„Am fost deschişi şi am pus la dispoziţie toate documentele care au fost cerute, vom vedea ce înseamnă şi următoarele zile pentru că încercăm să fim cu aceeaşi transparenţă”, a declarat Ion Prioteasa.

Funcţionarii sunt suspectaţi că au favorizat anumite firme, cărora le-au atribuit lucrări plătite din bugetul local, dar şi cu bani europeni, iar în schimb au primit comisioane. Totul, spun procurorii, s-ar fi făcut cu acordul şefului Consililiului Judeţean. Mai mult, funcţionarii ar fi facilitat plăţile chiar dacă lucrările nu erau pe deplin terminate. Audiaţi au fost şi vicepreşedinţii Consiliului Judeţean.

Contractele acordate ilegal au vizat, printre altele, lucrări de reparaţii la mai multe spitale, la sediul SMURD şi restaurarea unui muzeu. Prejudiciul depăşeşte două milioane de euro.