MARELE PERICOL la care vă expuneţi mergând la PISCINĂ

Clorul si derivati din clor sunt folositi pentru igienizare apei din piscina. Desi acest agent de curatare poate ucide microbii din apa, nu elimina si deseurile umane care se scurg din trupurile noastre. Daca inghitim accidental apa din piscina, exista riscul sa ingeram si aceste deseuri.

05 aug. 2013, 06:28
MARELE PERICOL la care vă expuneţi mergând la PISCINĂ

Un grup de cercetatori de la Centrul de Control al Bolilor din SUA a analizat 161 de mostre de apa din 161 de piscine. Oamenii de stiinta au constatat ca majoritatea apelor de piscina contin deseuri umane, sub forma de urina sau fecale, invizibile de regula ochiului liber, dar evidente la microscop. Desi administratorii piscinelor folosesc clor si derivati din clor pentru a igieniza apa, acestia nu dezintegreaza si deseurile umane care ajung in apa piscinei in care ne relaxam.

Mai mult decat atat, jumatate din filtrele de apa analizate sunt contaminate cu bacteria E.coli, care provine in mod inevitabil de la inotatori si de la oamenii care se balacesc, pur si simplu, in apa piscinei.

Studiul a mai aratat ca fiecare om care intra in piscina introduce in apa 0,14 grame de fecale, iar aceasta cifra nu include cazurile de diaree sau diverse accidente prin care oamenii isi dau drumul involuntar in piscina (in unele cazuri si intentionat).

Citeste mai mult pe lyla.ro