Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei. Valtteri Bottas a câştigat a doua sa cursă în 2020 , Lewis Hamilton a terminat pe 3

Pilotul finlandez Valtteri Bottas (Mercedes) a câştigat duminică Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei, care a avut loc pe circuitul de la Soci (5,848 km), a zecea etapă a Campionatului mondial.

27 sept. 2020, 12:44
Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei. Valtteri Bottas a câştigat a doua sa cursă în 2020 , Lewis Hamilton a terminat pe 3

Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei. Valtteri Bottas i-a devansat pe olandezul Max Verstappen (Red Bull) şi pe britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), campionul mondial en titre.

Este a doua victorie din acest sezon a lui Bottas, după cea obţinută în Austria, în iulie, în prima cursă din 2020, şi a noua victorie din cariera sa.

Top 10 este completat de Sergio Perez (Racing Point), Daniel Ricciardo (Renault), Charles Leclerc (Ferrari), Esteban Ocon (Renault), Daniil Kviat (AlphaTauri), Pierre Gasly (AlphaTauri) şi Alexander Albon (Red Bull Racing). Hamilton a avut două penalizări de câte cinci secunde pentru încălcări ale regulilor privind startul la ieşirea de la boxe.

Etapa a 11-a, Eifel Grand Prix, va avea loc în 11 octombrie, în Germania, pe Nurburgring.

Ştire în curs de actualizare.