Marele secret pe care Hillary Clinton nu i l-a dezvăluit mamei sale: Ea nu ştie cât va …

Cartea de memorii a lui Hillary Clinton, "What Happened", detaliază campania prezidenţială dramatică de care a avut parte candidata pentru a deveni cel de-al 45-lea Preşedinte al Statelor Unite.

21 sept. 2017, 10:15

Discursul pregătit pentru victoria pe care Hillary Clinton ar fi obţinut-o în alegerile prezidenţiale din 2016 nu a mai reuşit să i-l dedice mamei sale din cauza sistemului de votare care a răsturnat situaţia şi, din învingătoare la votul poular, fosta Primă Doamnă a Americii s-a ales cu o înfrângere, din cauza sistemului complicat al colegiilor electorale care aplică un alt sistem de numărătoare matematică a voturilor. 

Discursul de victorie pe care Hillary Clinton nu a apucat niciodată să îl prezinte: ”Visez că mă duc la mama. Ea nu ştie cât va suferi, dar mă apropii şi îi spun…”

În cartea sa de memorii,”What Happened”, Hillary Clinton  detaliază campania prezidenţială dramatică de care a avut parte candidata pentru a deveni cel de-al 45-lea Preşedinte al Statelor Unite. În carte, Hillary a dezvăluit cum s-ar fi încheiat discursul său de victorie din noaptea alegerilor. Ea a spus că dacă ar fi avut ocazia să se întoarcă în timp şi să spună cuiva din istorie despre momentul în care a devenit Preşedinte al Statelor Unite, îi va spune mamei sale.

Dorothy Howell Rodham, mama lui Hillary, a murit în 2011. La vârsta de 8 ani, mama ei a fost abandonată de părinţi şi trimisă cu trenul la rudele sale.

Citeşte şi Hillary Clinton, destăinuiri fără precedent. Ce spune fost Primă-Doamnă a Americii despre Donald Trump

Mama lui Hillary Clinton a avut o copilărie dificilă, în care a fost manipulată şi pedepsită pentru lucruri minore. Într-un an, pentru că ieşise la colindat de Halloween, Dorothy nu a avut voie să iasă din camera ei timp de un an, cu excepţia momentului când mergea la şcoală. De asemenea, nu i s-a permis să mănânce în bucătărie sau să se joace în grădină.

Clinton descrie vizita ei imaginară la mama ei şi la cei care au tratat-o atât de crud în copilărie: „Uneori mă gândesc la ea în tren. Mi-aş fi dorit să pot merge pe culoar şi să găsesc scaunele mici de lemn pe care stătea, ţinând-o strâns pe sora ei mai mică, singură, îngrozită. Ea nu ştie încă cât va suferi … Visez că mă duc la ea şi că stau lângă ea … şi să zic: ‘Uită-te la mine. Ascultă-mă. Vei supravieţui. Vei avea o familie frumoasă şi trei copii. Şi oricât de greu ar fi să-ţi imaginezi, fiica ta va creşte şi va deveni preşedintele Statelor Unite”.