„Marele Zid Simona Halep”. Reacţia presei internaţionale după calificarea româncei în semifinalele Australian Open

Simona Halep s-a calificat miercuri în sferturile de finală ale Australian Open, după o categorică victorie, 6-3, 6-2, obţinută în 70 de minute în faţa Karolinei Pliskova.

24 ian. 2018, 08:48
„Marele Zid Simona Halep”. Reacţia presei internaţionale după calificarea româncei în semifinalele Australian Open

Britanicii de la Metro au titrat: „Halep va juca o semifinală de vis cu Kerber, trecând în forță de Pliskova„. Cei de la Dailymail au fost uimiți de ritmul Simonei, titrând pe prima pagină: „Halep lansează provocarea pentru Kerber după ce a depășit-o cu ușurință pe Pliskova„. Australienii de la sbs.com au comentat plastic performanța româncei: „Simona Halep a pus la cale o semifinală de categorie grea împotriva germancei Kerber, după victoria liniară cu Pliskova. Halep, care nu mai jucase niciodată în semifinale, a anulat serviciile-bombă ale Pliskovei cu niște retururi superbe„.

Cele nouă game-uri la rând câștigate de Halep au impresionat până și publicațiile din Africa de Sud: „Simona a făcut-o knock out pe Pliskova„, a titrat sport24.cu.za.

Citeşte şi Halep-Kerber, semifinală de foc la Australian Open 2018. Totul despre meciul de joi

Site-ul oficial al turneului a titrat: „Să spunem că Halep e o jucătoare de contră ar fi, probabil, înșelător. Jocul ei este, într-adevăr, construit în jurul unei consistențe supreme și a defensivei impenetrabile, precum și a talentului de a simți exact când să aleagă lovitura potrivită de atac. Românca a practicat acest stil, având o agresiune controlată, neîncetată, pentru care Pliskova părea complet nepregătită„.

Marele Zid! Nimic nu trece de Simona Halep„, au scris pe site-ul oficial organizatorii Australian Open, după ce în timpul meciului au comentat: „Stați un pic… Simona nu trebuia să fie jucătoarea care să se apere? Simona Halep joacă surprinzător de bine contra Karolinei Pliskova„.