Maria Băsescu, prima reacție după ce Traian Băsescu s-a întors în ţară. Ce planuri are familia fostului preşedinte

Traian Băsescu a fost externat din spitalul din Bruxelles, iar în noaptea de miercuri spre joi s-a întors în secret în România. Fostul preşedinte a mers direct la vila din Gogol, acolo unde familia sa face deja bagajele pentru a evacua casa ca urmare a deciziei RAAPPS.

31 mart. 2022, 12:53
Maria Băsescu, prima reacție după ce Traian Băsescu s-a întors în ţară. Ce planuri are familia fostului preşedinte

Traian Băsescu a revenit în România la o zi după ce a fost externat din spitalul din Bruxelles. Fostul preşedinte se află în vila din Gogol. Cel mai probabil Băsescu a decis să revină în ţară şi îşi ajute familia să împacheteze lucrurile și sa se pregătească pentru mutare. De altfel, Maria Basescu a început deja de câteva zile să facă bagajele, după ce curierii au dus la locuință cutii și saci.

Traian Băsescu s-a întors în ţară. Ce pregăteşte fostul preşedinte după externarea din spital
Din câte se pare, familia Basescu vrea să se mute cât mai repede din vila din strada Gogol şi nu așteaptă sa expire termenul de 60 de zile dat de RAAPPS.

Soţia lui Traian Băsescu le-a spus jurnaliştilor că acesta se simte bine, că s-a odihnit după zbor şi a lăsat să se înţeleagă că ar putea ieşi să stea de vorbă cu presa.

„A reuşit să se odihnească şi poate iese, poate nu”, a spus Maria Băsescu, joi dimineaţă.

Familia Băsescu s-ar putea întoarce în apartamentul din strada Mihăileanu. Potrivit declarației de avere a lui Traian Băsescu, aceasta este singura locuință pe care o deține fostul președinte.

Vă reamintim că RAAPPS i-a cerut lui Traian Băsescu să elibereze vila din strada Gogol în termen de 60 de zile ca urmare a deciziei ÎCCJ care a stabilit că fostul preşedinte a fost colaborator al Securităţii.

SONDAJ Avangarde: PSD conduce detaşat cu 35%, PNL şi AUR despărţite de un procent. Rafila, Ciucă şi Geoană sunt primii în topul încrederii românilor
Astfel, spune instituţia, ”în temeiul aceloraşi dispoziţii legale, a fost încheiat contractul nr. 1905/ 19.02.2015, având ca obiect ”folosinţa gratuită a locuinţei pentru imobilului situat in Bucureşti, Str. Gogol nr. 2, sector 1”, având in vedere că la data de 23.03.2022, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat definitiv in Dosarul nr. 3160/2/2019, în sensul respingerii recursului formulat de dl. Traian Băsescu împotriva Hotărârii nr. 471/20.09.2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal, în sensul că a fost admisă acţiunea formulată de Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii şi a fost constatată calitatea de colaborator al securităţii a fostului şef de stat”.

RAAPPS afirmă că ”persoanele beneficiare de prevederile Legii nr. 406/2001 îşi pierd drepturile acordate de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia şi, în consecinţă, contractul de folosinţă a locuinţei încetează”.

”În aceste condiţii, atat titularul, cât şi membrii familiei acestuia au obligaţia de a elibera locuinţa în termen de 60 de zile de la încetare.În cazul în care părţile nu vor rezolva diferendele pe cale amiabilă, respectiv dacă spaţiul nu se eliberează la termenul de mai sus, competenţa de soluţionare revine instanţelor judecătoreşti române, conform dispoziţiilor prevăzute de Codul Civil privind evacuarea”, mai spune RAAPPS.