Maria Cârneci desființează revoltații care au jignit câștigătorul Românii au Talent: „E foarte urât ceea ce se întâmplă! Nu trebuie să le tăiem aripile copiilor!” | EXCLUSIV

Celebra Maria Cârneci sare în apărarea puștiului care a câștigat Românii au Talent. În opinia cântăreței care a jurizat de-a lungul timpului „Next Star", ura exprimată pe internet de contestatari, în frunte cu Șerban Huidu, nu este justificată.

16 mai 2023, 16:11
Maria Cârneci desființează revoltații care au jignit câștigătorul Românii au Talent: „E foarte urât ceea ce se întâmplă! Nu trebuie să le tăiem aripile copiilor!” | EXCLUSIV

Rareș Prisăcariu a uimit întreaga Românie la emisiunea de la PRO TV, Românii au Talent. Puștiul pasionat de oratorie și de mesaje patriotice a primit aprecierea lui Bartoș, Smiley, Bobonete, Andrei, a lui Dragoș Bucur și a lui Andi Moisescu dar mai ales, a întregii țări. Inclusiv cei din politică au remarcat prestația puștiului. George Simion a s-a declarat impresionat. Astfel, „copilul-minune” a câștigat concursul televizat, prin emoția pe care a reușit să o transmită.

Totuși, în mod surprinzător, o minoritate socială, foarte vocală, a încercat să umbrească succesul puștiului, prin lansarea de critici și jigniri la adresa copilului și a părinților.

Cei mai vocali au fost activiștii #REZIST, respectiv persoane publice precum polițistul Marian Godină, Șerban Huidu și jurnalistul Lucian Mândruță.

Celebra Maria Cârneci, fost jurat la talent show-uri, cântăreață de muzică populară, a sărit în apărarea copilului care a primit cele mai multe voturi la Românii au Talent.

„M-am supărat un pic. Vorbesc în calitate de artist. Am fost multe sezoane într-un juriu cel de la Next Star. Eu nu văd nicio greșeală (n.r. – referitoare la hobby-ul copilului, oratoria), dar de obicei, cei care critică și vă spun cu mâna pe suflet, pentru că eu cunosc fenomenul, mă urc pe scena în fața publicului și îmi dau seama cine are date să meargă mai departe. Aici e un copil de 7 ani. Eu un copil foarte talentat, sensibil, cu memorie peste media sa de vârstă, trebuie să susținem astfel de copii.

Ce să le spunem copiilor, să fure portofele? Nu e în regulă. Trebuie să sprijinim copiii talentați! Copilul, probabil, e inteligent, este dornic (n.r. – să afle mai multe) – așa cum se îndreaptă unii către sport. 

Nu știu de unde vine atâta răutate față de un copil de 7 ani. Dacă aduceți cârcotași ca ăștia care l-au contestat pe copil, nu cunosc nici pe jumătate din cât știe acest copil. (…) Dar a fi om, a te comporta, a-ți urma o pasiune… Nu e nimic deplasat.

Cei care critică, cel mai bine e să se abțină! (n.r. – sunt acei oameni care) citesc titlul, dar nu știu ce conține cartea. De regulă, cunoscătorii, cei care au fost la școală zi de zi, nu-și permit să dea verdicte (n.r. – negative, grele).

Pentru mine, acest copil e un exemplu pentru copii, să dea Dumnezeu să-și urmeze visul! Nu cred că l-a forțat nimeni, vă spun din experiență. Eu nu am făcut așa (n.r. – cu copilul meu). Am lăsat la aprecierea lui. 

Probabil că e o atracție pentru acest copil, pentru acest domeniu. Probabil că nu are proprietatea tuturor termenilor, dar e un copil dornic să învețe. 

(…) Nu-mi place deloc (n.r. – acest scandal)! Întotdeauna despicăm firul în patru, de parcă am fi ași în orice. E foarte urât să vii să critici un copil, în loc să-l încurajezi, să-i dai aripi. Poate se face medic, avocat… Treaba lui… Unii merg la tenis, alții la fotbal… Nu trebuie să le tăiem aripile!”, a comentat Maria Cârneci, pentru România TV.