Marian Căpăţână, explicaţii NĂUCITOARE în scandalul dintre Bercea Mondial şi Mircea Băsescu

Răsturnare de situaţie în scandalul dintre Mircea Băsescu şi clanul lui Bercea Mondialu. Marian Căpăţână, intermediarul banilor şi omul cheie în tranzacţia de 600.000 de euro, dă explicaţii năucitoare care se bat cap în cap cu stenogramele procurorilor.

05 iun. 2014, 06:12
Marian Căpăţână, explicaţii NĂUCITOARE în scandalul dintre Bercea Mondial şi Mircea Băsescu

„Dumnealor mi-au dat mie 600.000 de euro împrumut, pe care i-am returnat 320.000 de euro”, a declarat Marian Căpăţână la România TV.

Dar stenogramele îl contrazic pe Marian Căpăţână. Bercea Mondialu a fost interceptat de procurori în timp ce le cerea rudelor sale să îi dea „naşului” Mircea Băsescu bani pentru a-l scăpa de închisoare. Intermediar era nimeni altul decât Marian Căpăţână:

„ANGHEL SANDU: Să te duci la Marian Căpățână și să vorbești cu el.(…)Te duci la omul ăla mare, îi dai cinci sute de mii și îi spui să mă scape că sunt bolnav. Să îi faci copii după toate documentele.
STELA: Mă duc, dar numai să mă primească”

Cu cei 600.000 de euro de la Bercea, Căpăţână spune că ar fi cumpărat fabrica Aversa, în parteneriat cu Mircea Băsescu

„Toată confuzia şi toată problema porneşte de la faptul că doi prieteni, eu şi Mircea Băsescu, şi posibili viitori parteneri de afaceri au vrut să salveze o fabrică la care eu ţin foarte mult”, a mai spus Căpăţână la România TV.

Mircea Băsescu trebuie să răspundă în faţa procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru acuzaţiile pe care i le aduce fiul lui Bercea Mondial. Florin Anghel susţine că i-a trimis fratelui preşedintelui sume mari de bani, pentru a-i scoate tatăl din închisoare. Potrivit România TV, fiul lui Bercea Mondial a făcut deja două denunţuri.