Marian Drăgulescu a câştigat medalia de aur la sol la Campionatele Europene

Sportivul român Marian Drăgulescu a câștigat, sâmbătă, medalia de aur în concursul la sol din cadrul Campionatelor Europene, prima a delegației României la competiția găzduită în aceste zile de Cluj-Napoca.

22 apr. 2017, 11:23
Marian Drăgulescu a câştigat medalia de aur la sol la Campionatele Europene

În vârstă de 36 de ani, multiplul campion mondial și european a fost notat de arbitri cu 14,500 puncte în urma exercițiului său.

Medalia de argint a revenit gimnastului Dmitrii Lankin din Rusia (14,466 puncte), în timp ce bronzul a fost obținut de Alexander Șatilov (14,400 puncte).

Marian Drăgulescu câștigase medalia de argint la sol la ediția 2016 a Campionatelor Europene de la Berna.

Gimnastele Ioana Crișan și Olivia Cîmpian, primele sportive din delegația României care au evoluat într-o finală a Campionatelor Europene de la Cluj-Napoca, s-au clasat, vineri, pe locurile 18, respectiv 23 în concursul de individual compus, cu un total de 51,032 puncte, respectiv, 50,106 puncte.

Campionatele Europene de gimnastică artistică se desfășoară în perioada 19-23 aprilie la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, la 60 de ani de la precedenta ediție găzduită de România, la startul competiției aliniindu-se 274 de sportivi (168 la masculin și 106 la feminin) din 37 de țări.

România este reprezentată la Europene de 10 sportivi. Lotul feminin este format din Olivia Cîmpian, Ioana Crișan, Larisa Iordache și Cătălina Ponor, iar cel masculin din Marian Drăgulescu, Cristian Bățagă, Vlad Cotuna, Adelin Kotrong, Laurențiu Nistor și Andrei Ursache.

Larisa Iordache și Cătălina Ponor vor reprezenta România, duminică, în finala la bârnă. Tot duminică, în concursul masculin, Marian Drăgulescu va participa în finala la sărituri.

Duminică, în ultima zi a Campionatelor Europene de la Cluj-Napoca sunt programate următoarele finale: masculin — sărituri, paralele și bară; feminin — bârnă și sol (13,30-16,40).

La ediția de anul trecut, de la Berna, România a cucerit două medalii de argint la masculin, ambele prin Marian Drăgulescu (sol și sărituri), și două de bronz la feminin, ambele prin Cătălina Ponor (sol și bârnă).