Marian Godină, despre dezastrul din trafic: „Sunt șmecheri că știu să se ferească, se anunță”

Marian Godină a afirmat pe blogul persoal că susține amenzile Poliției în trafic. Ofițerul mai spune că șoferii cu adevărat periculoși sunt notificați înainte de apariția forțelor de ordine.

26 iul. 2021, 11:48
Marian Godină, despre dezastrul din trafic: „Sunt șmecheri că știu să se ferească, se anunță”

Marian Godină a făcut câteva declarații controversate pe blogul personal. Ofițerul a menționat că susține amenda în trafic pentru că în România există destule instrumente de care șoferi se pot folosi pentru a evita încălcarea legii.

„Veți spune că poliția trebuie să prevină, nu să sancționeze. Mă întreb atunci ce rol mai are codul rutier, școala de șoferi și examenul pentru permis. Nu te previne destul codul rutier? Indicatoarele nu te previn? (Nu opri, că iei amendă) asta zice indicatorul ăla. Nu depăși 50 km/h în localitate că iei amendă sau poți rămâne fără permis. Când ai permis de conducere ești deja prevenit suficient. Să nu mai zic că România e singura țară din UE în care e permisă utilizarea detectoarelor RADAR. Pe lângă asta, avem și Waze și alte metode de anunțare a locurilor in care se află Poliția”, scrie Marian Godină în articolul de pe site-ul personal.

Marian Godină: „Sunt șmecheri că știu să se ferească”

Godină a mai atras atenția că șoferii care reprezintă un pericol sunt adeseori notificați cu privire la prezența echipajelor de Poliție.

„Dar șmecherii ăia de-i vede toată lumea făcând slalom prin oraș? „Pe ăia nu-i vedeți, bă?’ se vor agita unii prin comentarii. Problema e că noi îi vedem, dar tot din postura voastră, căci îi vedem când circulăm prin oraș cu mașinile personale, când suntem la muncă ne văd ei primii pe noi, că nu chiar degeaba le zice șmecheri. Sunt șmecheri că știu să se ferească, se anunță, se sună, se folosesc chiar de voi care le dați flash-uri”, mai scrie Godină, potrivit ziare.com.