Un consilier parlamentar ameninţă şi înjură un poliţist. Apoi s-a dus băut la poliţie, unde a continuat scandalul VIDEO

Marian Godină a postat pe Facebook un video în care un bărbat îl ameninţă pe poliţistul care vrea să-l amendeze pentru oprire interzisă. Bărbatul se foloseşte de o legitimaţie de consilier la Camera Deputaţilor, susţine Marian Godină. Bărbatul este Lucian Rădulescu, consilier parlamentar şi director adjunct la CSM Ploieşti. Deputatul PSD Laura Moagher a anunţat că l-a concediat pe Lucian Rădulescu.

04 sept. 2019, 08:04
Un consilier parlamentar ameninţă şi înjură un poliţist. Apoi s-a dus băut la poliţie, unde a continuat scandalul VIDEO

UPDATE După ce a plecat cu maşina, lăsându-şi actele la poliţistul care l-a oprit, Lucian Rădulescu s-a dus la poliţie, unde a continuat să facă scandal. Deşi a mers tot cu maşina la poliţie, Lucian Rădulescu era sub influenţa băuturilor alcoolice, potrivit unui comunicat al Poliţiei Prahova.

Bărbatul din imagini, în vârstă de 45 de ani, a oprit neregulamentar pe raza localității Păulești, iar la intervenția echipajului de poliție, acesta a devenit recalcitrant, a adresat injurii, a înmânat documentele polițiștilor, după care a părăsit locul evenimentului.

Ulterior, acesta s-a prezentat cu autoturismul la sediul Postului de Poliție, unde a continuat să aibă un comportament neadecvat, iar în urma testării conducătorului cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,16 mg/l alcool pur în aerul respirat.

În cauză au fost întocmite procese verbale de constatare a contravenției pentru oprire neregulamentară, conducere sub influența alcoolului, dar și pentru adresare de injurii și nerespectarea dispozițiilor polițiștilor, fiind aplicate amenzi în valoare de 2.875 lei și reținându-se permisul de conducere celui în cauză”, se arată într-un comunicat IPJ Prahova. 

______

UPDATE Deputatul PSD Laura Moager a declarat miercuri, la Camera Deputaților, că nu tolerează acest tip de comportament și că îl va concedia pe Rădulescu chiar astăzi.

„Sunt consternată de modul în care a reacționat acesta în momentul în care a fost supus controlului în trafic, pe raza comunei prahovene Păulești, iar limbajul folosit și utilizarea legitimației de la Camera Deputaților sunt complet inacceptabile. Am decis să închei orice colaborare cu domnul Lucian Rădulescu, începând chiar de astăzi!”, a declarat Moagher.

______

UPDATE Bărbatul din filmare este Lucian Rădulescu, consilier al parlamentarului PSD de Prahova, Laura Moagher, potrivit site-ului Observatorul Prahovean.

Contactat de observatorulph.ro, Lucian Rădulescu a declarat: „A fost un limbaj nepotrivit, poate la nervi, pe care mi-l asum. Însă trebuie să știți că acel domn polițist demult mă vâna”.

Întrebat de ce i-a arătat polistului legitimația de consilier al deputatului Laura Moagher, Rădulescu a spus că nu a intenționat să-l intimideze pe polițist și că i-a înmânat documentul respectiv odată cu celelelate acte (ceea ce se vede pe filmare că nu este aşa).

„Nu are treabă una cu alta. Toate documentele erau în portofel, inclusiv acea legitimație. Am fost amendat pentru staționare interzisă. Poate am fost puțin recalcitrant, îmi asum ce am făcut”, a mai spus Lucian Rădulescu.

Lucian Rădulescu este şi director adjunct la Clubul Sportiv CSM Ploieşti. Potrivit declaraţiei de avere de pe site-ul clubului, Lucian Rădulescu deţine o casă de locuit în Ploieşti, nu are maşină, nu are conturi bancare de peste 5.000 de euro, în schimb are o datorie de 1,5 milioane de lei.

La capitolul venituri, Lucian Rădulescu declară 30.000 de lei, salariu de la Camera Deputaţilor şi CSM Ploieşti.

______

Bărbatul, prezentat drept „consilier la Camera Deputaților”, căruia poliţistul i se adresează cu „domnule Rădulescu”, îi arată o legitimaţie poliţistului şi spune că o să aibă probleme dacă îl amendează.

Poliţistul nu se intimidează, iar bărbatul, după ce spune că oprise ca să aştepte pe cineva „să-i dea gaz”, se urcă în maşină înjurând şi pleacă în trombă, lăsându-şi actele la poliţist.