Marian Mina, recţie dură după anularea vacanţei de Paşte. „Nici comuniştii nu şi-au permis asta!”

Deputatul PSD Marian Mina a avut o reacţie vehementă după ce Ligia Deca, ministrul Educației, a anunţat că vacanța dintre modulele 4 și 5 în anul școlar 2023 - 2024 a fost aleasă între cele două Sărbători Pascale din "egalitate de tratament între confesiuni".

18 feb. 2023, 14:55
Marian Mina, recţie dură după anularea vacanţei de Paşte. „Nici comuniştii nu şi-au permis asta!”
Marian Mina, recţie dură după anularea vacanţei de Paşte. "Nici comuniştii nu şi-au permis asta!"

Marian Mina, recţie dură după anularea vacanţei de Paşte. Ligia Deca a spus că vacanța dintre modulele 4 și 5 în anul școlar 2023 – 2024 a fost aleasă între cele două Sărbători Pascale din „egalitate de tratament între confesiuni”, și pentru „echilibrarea modulelor din punct de vedere pedagogic”.

„Pentru anul școlar următor avem o situație deosebită. În anul respectiv avem o distanță mare între sărbătorile pascale catolice și sărbătorile pascale ortodoxe este cam o lună de zile. În logica împărțirii echilibrate a modulelor, adică să avem un număr de săptămâni comparabile, vacanța de Paște pică fix la mijloc. Da, deci există zilele libere legale pentru cele două sărbători, iar vacanța de primăvară pică undeva la mijloc. Acesta a fost unul dintre motive, dar motivul principal pentru care această vacanță se află între cele două sărbători pascale, pe lângă egalitate de tratament între confesiuni, este și echilibrarea modulelor din punct de vedere pedagogic”, a spus Ligia Deca.

Citeşte şi: De ce nu vor avea elevii vacanță de Paște anul viitor. Explicația ministrului Educației

Marian Mina a reacţionat după aceasză decizie printr-un mesaj dur pe Facebook.

„Nici comuniștii nu și-au permis să scoată vacanța de #Paște pentru elevi! Și ar fi bine să nu înceapă acum Ministerul Educației să strice această tradiție, cu tot felul de propuneri și explicații aberante. Dintotdeauna, copiii au avut vacanță școlară de Paște. Este un bun prilej de a merge la Biserică alături de părinți, de a se împărtăși și de a respecta tradițiile creștine. Nu pot fi de acord cu ruperea copiilor de toate aceste tradiții, doar pentru că niște oameni fără Dumnezeu din fruntea ministerului vor asta! E de ajuns inepția cu „vacanța de schi”, într-o țară în care mai avem atâtea de făcut pentru copii, pentru a le asigura un trai decent. Nu le luați și vacanța de Paște!”, a scris Marian Mina.