Tensiuni la CJ Vrancea. Consilierii liberali au încercat să-l dea jos pe Marian Oprişan

La ultima ședință a Consiliului Județean Vrancea consilierii PNL au vrut să inițieze un proiect de hotărâre pentru schimbarea din funcție a lui Marian Oprișan. 

15 feb. 2018, 21:24
Tensiuni la CJ Vrancea. Consilierii liberali au încercat să-l dea jos pe Marian Oprişan

UPDATE Marian Oprişan a revenit cu o serie de precizări după articolul apărut ieri în presă.

„Declarațiile pe care le-am făcut în cadrul ședinței Consiliului Județean Vrancea, ca urmare a propunerii grupului de consilieri județeni PNL care a vizat schimbarea mea din funcția de președinte, au fost greșit interpretate”, afirmă preşedintele CJ Vrancea într-o precizare trimisă la redacţie.

„Nu a existat niciun atac la colegul meu, Liviu Dragnea, președintele Partidului Social Democrat, întrucât nu am făcut referire la domnia sa în cadrul discuțiilor. Printre consilierii județeni se numără și consilierul Liviu Bostan, unul dintre liderii PNL, cel care a venit cu propunerea de revocare. La acesta m-am raportat în timpul discuțiilor, fapt care a generat, probabil, această confuzie.

Declarațiile la care se face referire în articol, din timpul ședinței Consiliului Județean de ieri, au avut loc pe un ton și într-un spirit de glumă, generat de rumoarea creată în sala de ședințe de cererea liberalilor de a mă elibera din funcția pe care o dețin. De altfel, așa cum am și afirmat ieri în cadrul plenului Consiliului Județean Vrancea, nimeni de la PSD nu trădează.

Îi asigur pe toți cetățenii județului Vrancea, care mi-au încredințat acest mandat prin votul lor, că le voi reprezenta în continuare interesele, cu bună credință și determinare”, a mai precizat Marian Oprişan.

__________

Președintele CJ Vrancea i-a acuzat pe doi parlamentari ai PNL, Cătălin Toma și Ion Ștefan, că au purtat negocieri cu Liviu Dragnea, în așa fel încât la Vrancea să trădeze o serie de consilieri PSD, iar Oprișan să fie schimbat din funcție.

”Mă îndoiesc că membrii PNL nu cunoșteau legea, dar probabil din dorința de a face cât mai suculente ședințele Consiliului Județean Vrancea au ținut să introducă acest proiect sau probabil, domnii senatori Cătălin Toma și domnul deputat Ioan Ștefan încă nu s-au înțeles cu Liviu (Dragnea n.r.) asupra membrilor din delegația care aparține grupului PSD din CJ Vrancea, care să vândă meciul în favoarea PNL. Eu vă dau o veste proastă, din acest punct de vedere: meciuri ați vândut numai dumneavoastră, pentru această națiune, dacă vreți să dau și exemple, dacă țineți neapărat”, a spus Marian Oprișan, în ședința CJ Vrancea.

Senatorul PNL, Cătălin Toma, susține că Oprișan îmbătrânește urât și neagă eventuale negocieri cu Liviu Dragnea.

”În ședința de astăzi a Consiliului Județean, consilierii județeni ai Partidului Național Liberal au cerut suplimentarea ordinii de zi cu un proiect bine documentat, prin care se cerea înlocuirea din funcție a președintelui CJ Vrancea, Marian Oprișan. Așa cum era de așteptat, invocând conspirația mondială, Illuminati și pe Sfântul Duh, Oprișan a refuzat să treacă proiectul pe ordinea de zi. În plus am fost acuzat că împreună cu deputatul Ion Ștefan încercăm să-l ajutăm pe Dragnea să se răzbune. Unii oameni îmbătrânesc, politic vorbind, urât. Plini de teama că își pierd funcțiile și privilegiile, privind speriați în urmă ca nu cumva un Brutus să iasă din umbră”, spune Cătălin Toma.

Declarațiile pe care le-am făcut în cadrul ședinței Consiliului Județean Vrancea, ca urmare a propunerii grupului de consilieri județeni PNL care a vizat schimbarea mea din funcția de președinte, au fost greșit interpretate.