Marian Oprişan, apel la Dăncilă şi Toader: „Vă rog să daţi amnistia şi graţierea în România anului centenar”

Marian Oprişan, preşedintele PSD Vrancea, a susţinut un discurs în şedinţa Consiliului Naţional al PSD, duminică seara. Acesta a făcut apel la prim-ministru şi la ministrul Justiţiei să adopte ordonanţa de urgenţă pentru amnistie şi graţiere.

16 dec. 2018, 15:16
Marian Oprişan, apel la Dăncilă şi Toader: „Vă rog să daţi amnistia şi graţierea în România anului centenar”

„Eu, ca cetăţean al acestei ţări, vă rog şi vă încurajez la modul cel mai sincer să faceţi dreptate şi anume să vă folosiţi prerogativa constituţională şi să daţi amnistia şi graţierea în Romania anului 100”, a afirmat Oprişan.

Anterior, Oprişan a susţinut o pledoarie pentru iertare şi împotriva abuzurilor, susţinând că „este mai bine să nu fie condamnaţi 1000 de vinovaţi decât să fie condamnat un singur nevinovat”.

„Sigur, în România trebuie să iertăm, în România trebuie să spunem cetățenilor că singură șansă este solidaritatea. Este bine să ne iubim, este binâ să respectăm legea, dar stimaţi colegi, cum putem să facem aceste lucruri când mii de familii plâng că un sistem nedrept, condus de Băsescu Traian și de camarila lui, a generat prin protocoalele secrete condamnarea a mii de români, oameni de afaceri, politicieni, ziarișți, cetățeni care nu au avut decât o singură vină: au spus ceva neconvenabil pentru regimul aflat la putere sau au dezvoltat nepermis de mult capitalul românesc. Și pentru asta s-au dus la pușcărie.

Doamna prim-ministru, domnule ministru al justiției, vreau să șțiți că, dincolo de ceea ce spun cei răi și minoritari, PSD trebuie să facă dreptate până la capăt. PSD și parlamentul țării, organul suprem legislativ al poporului român, trebuie să ducă la capăt reforma justiție, pentru ca cetățenii României, când se adresează unui judecător, să fie convinși că li se va face dreptate. Nu cum este acum, doar dacă ai norocul de la Dumnezeu să nimerești judecători cinstiți și știutori de carte poți spera că ti se va face dreptate. Pe mine Dumnezeu m-a ajutat și mi-a dat niște judecători știutori de carte și curajoși, dar nu toți au avut acest noroc. Aceasta este justiția. Dacă vrem o țară ca afară, haideți să ne asumăm responsabilitatea și să apelăm la Constituția României, care consacră aceste mijloace”, a declarat Oprişan.

Președintele CJ Vrancea, Marian Oprișan, a lansat un apel către serviciile secrete SRI și SIE să nu se implice în alegerile prezidențiale din 2019 și să lase România să aibă un președinte român.

”Fac un apel către SRI, SIE, către instituțiile de forță ale României: din toată inima vă rog ca în 2019 să lăsați România să aibă un președinte care este român, care își iubește țara, un om bun la suflet!”, a spus Marian Oprișan.