Marian Oprişan: Victor Ponta ar trebui să renunţe la miniştrii care nu au fost performanţi

Liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan a declarat, joi, înaintea Comitetului Executiv Naţional, întrebat despre o posibilă remaniere guvernamentală, că premierul Victor Ponta ar trebui să renunţe "la cei care nu au fost performanţi".

27 nov. 2014, 11:03
Marian Oprişan: Victor Ponta ar trebui să renunţe la miniştrii care nu au fost performanţi

Marian Oprişan a declarat că PSD trebuie să facă o analiză serioasă, la finalul acestui ciclu electoral, care s-a încheiat cu alegerile prezidenţiale.

„Sunt convins că PSD-ul trebuie să rămână la guvernare, a guvernat bine până în acest moment, au fost şi erori, dar a întregit salariile, a crescut pensiile, a scutit de impozit profitul reinvestit”, a spus Oprişan.

Întrebat la ce miniştri ar trebui să renunţe premierul Victor Ponta, Oprişan a răspuns: „La cei care nu au fost performanţi”.

Despre o posibilă „listă neagră” în PSD, după alegeriel prezidenţiale, Oprişan a precizat că va trebui să se facă o analiză în CExN, „ce argumente există şi dacă sunt colegi care au greşit grav faţă de PSD, iar organismele statutare vor lua o decizie”.

CITEŞTE ŞI ŞEDINŢĂ TENSIONATĂ LA PSD, după alegeri. Social-democraţii decid data Congresului şi posibile EXCLUDERI

El a arătat că este necesară o „analiză clară”. „Să vedem ce erori am făcut, că am făcut, în rest, mizez pe puterea PSD”, a mai spus el.

Despre erorile din campanie, Marian Oprişan a afirmat că, „în primul rând, o eroare majoră a reprezentat-o faptul că nu s-a putut anticipa ce s-a întâmplat la votul din diaspora”.

„Partidul are o conducere legitimă, un congres am putea avea, deşi nu e cazul în acest moment, sau în perioada următoare, dar am putea organiza unul, să prezentăm cetăţenilor noul proiect pe care PSD îl pregăteşte”, a mai menţionat liderul PSD Vrancea.