Marian Petrache, secretar general al PNL: O MOŢIUNE de cenzură poate să producă oricând o SURPRIZĂ

Marian Petrache, secretarul general al PNL, a declarat, vineri, la România TV, că o moţiune de cenzură poate produce oricând "o surpriză", dar a precizat că, matematic, la momentul acesta, PSD are majoritate în Paralment şi este greu de dărâmat Guvernul.

17 apr. 2015, 09:16
Marian Petrache, secretar general al PNL: O MOŢIUNE de cenzură poate să producă oricând o SURPRIZĂ

Marian Petrache a precizat, la România TV, că discuţiile dintre PNL şi UDMR pentru semnarea unui acord de colaborare parlamentară sunt fireşti.

„Orice partid de opoziţie, prin mijloace parlamentare democratice, încearcă să ajungă la putere. PNL şi UDMR fac parte din acelaşi grup europeaN, PPE, deci colaborarea noastră este una naturală şi firească. (…) Încercăm în prima fază să facem o opoziţie parlamentară comună„, a explicat Petrache.

Liberalul a adăugat că PNL încearcă să formeze în jurul programului de guvernare al partidului o majoritate parlamentară, dar a arătat că nu a bătut nimic în cuie cu UDMR şi nici nu au discutat despre susţinerea unei eventuale moţiuni de cenzură.

CITEŞTE ŞI PNL discută cu UDMR semnarea unui protocol. Gorghiu: Nu am garanţia că o moţiune va duce la căderea Guvernului

„Am prezentat programul nostru de guvernare şi am început discuţiile pentru formarea unei opoziţii comune în Parlament. La ora actuala, există o majoritate parlamentară fără UDMR. UNPR este un element cheie pentru PSD”, a spus Petrache.

Întrebat ce şanse ar avea o moţiune de cenzură, Petrache a spus: „O moţiune de cenzura oricand poate sa producă o surpriză.  Matematic, dacă am facut socotelile şi maine dacă am depune motiunea de cenzură numai cu scopul de a dărâma Guvenrul, este clar că majoritatea este acum de partea PSD. Dar motiunea de cenzură se introduce nu numai pentru a dărâma un guvern, ci şi Pentru a dezbate tema de actualitate”.