Marian Vanghelie: 50-60 de parlamentari ai PSD vor vota moţiunea de cenzură a PNL

Marian Vanghelie, exclus din PSD, anunţă că un grup de 50-60 de parlamentari social-democraţi vor vota o eventuală moţiune de cenzură depusă de PNL.

15 ian. 2015, 08:32
Marian Vanghelie: 50-60 de parlamentari ai PSD vor vota moţiunea de cenzură a PNL

Marian Vanghelie a declarat  pentru Gândul că, în perspectiva realizării noului proiect politic pe care îl construieşte împreună cu Mircea Geoană, a convins deja 25 de parlamentari PSD, din Bucureşti şi din ţară, să li se alăture.

„Până la 1 februarie, vom pune la punct prima etapă a proiectului nostru politic, alături de, cel puţin, 25 de parlamentari. Împreună constituim grupul de iniţiativă pentru înfiinţarea noului PSD, un partid de stânga puternic şi serios”, a spus Vanghelie. 

Mai mult, edilul de la 5 a arătatcă, în momentul depunerii moţiunii de cenzură, anunţată de PNL, grupul parlamentarilor interesaţi de proiect va ajunge la 50-60.

„Aceşti colegi ai noştri sunt foarte necesari pentru luarea unor decizii importante în Parlament. Vom vota moţiunea, ca să-l trimitem acasă pe Victor Ponta, din funcţia de premier. Pe noi ne interesează o guvernare stabilă în România, până în anul 2020, pe model german. Stânga cu dreapta, ca să nu mai fie scandaluri şi certuri; să fie o chestie serioasă”, a explicat fostul pesedist.

Vanghelie nu a dat nume din echipa de bază a aleşilor fidelizaţi, dar le apreciază ca fiind „nume sonore şi nume frumoase”. 

CITEŞTE ŞI Întâlnire de taină între Mircea Geoană şi Marian Vanghelie pentru ruperea PSD