Vanghelie: Năstase a plătit mai mult decât merita. Şi Băsescu a spus că a fost o măgărie

Adrian Năstase, eliberat. Primarul Sectorului 5 al Capitalei, social-democratul Marian Vanghelie, crede că decizia privind eliberarea lui Adrian Năstase este una înţeleaptă şi firească şi a apreciat că fostul premier "a plătit mai mult decât merita".

18 mart. 2013, 14:44
Vanghelie: Năstase a plătit mai mult decât merita. Şi Băsescu a spus că a fost o măgărie

Adrian Năstase va fi eliberat, conform deciziei luate, luni, de completul de la Tribunalul Bucureşti, format din preşedintele Ioana Cleopatra Şipoteanu şi din judecătoarele Carmen Constanţa Balaci şi Florentina Vasilăţeanu, care a respins recursul DNA în cazul sentinţei Judecătoriei Sectorului 4.

Vicepreşedintele PSD Marian Vanghelie consideră firească decizia magistraţilor. „Este o decizie înţeleaptă şi un lucru firesc. Eu am o relaţie foarte mare cu foarte mulţi colegi şi credeţi-mă că Adrian Năstase este aşteptat şi acasă, şi de familie, şi de colegi. E nevoie de înţelepciunea lui Adrian Năstase şi nu cred că Adrian Năstase are nevoie de o funcţie. El singur este o instituţie. Cred că pur şi simplu este nevoie de el şi cred că astăzi s-a reparat o nedreptate. Un lider care a condus România într-o perioadă foarte grea a fost tratat cum nu e normal şi cu toţii pierdem din asta. Poate Adrian Năstase a plătit mai mult decât merita pentru ce şi-a dorit la nivel politic la un moment dat„, a spus Marian Vanghelie, la România TV.

CITEŞTE ŞI: Chelaru, despre eliberarea lui Năstase: Este starea naturală a unui om, aceea de libertate

Primarul Sectorului 5 consideră că pentru moment Adrian Năstaseare nevoie de linişte mai mult decât orice” şi este convins că adversarii politici ai fostului premier şi ai PSD nu vor încerca să folosească perioada de detenţie a acestuia ca armă împotriva lui. „Orice om politic înţelept nu cred că îşi doreşte să folosească ce i s-a întţmplat lui Adrian Năstase, pentru că dacă se consideră înţelept şi are experienţă politică îşi dă seama că este nedrept ce i s-a întâmplat. Chiar şi Traian Băsescu a spus că a fost o măgărie„, a comentat Vanghelie.