Marian Vanghelie către judecător, la ÎCCJ: Sunt natural ca brânza de oaie

Marian Vanghelie a făcut declaraţii uluitoare în faţa judecătorilor. Vanghelie le-a spus magistraţilor de la Înalta Curte că este natural precum brânza de oaie. Joi dimineaţă a început procesul în care fostul primar al Sectorului 5 este acuzat că a luat şpagă de zeci de milioane de euro.

09 iul. 2015, 07:43
Marian Vanghelie către judecător, la ÎCCJ: Sunt natural ca brânza de oaie

Marian Vanghelie încearcă din nou să scape de cătuşe şi să fie cercetat şi judecat în libertate. În faţa judecătorului el s-a exprimat în stilul caracteristic şi i-a cerut judecătorului să îl lase liber deoarece nu ar reprezenta un pericol.

„Eu nu sunt un om care nu înţelege tot ce i se întâmplă. Puneţi-mi toate interdicţiile, dar lăsaţi-mă să mă duc la familia mea şi să mă ocup de acest dosar. Sunt multe poveşti în el. Cred în Dumnezeu şi cred în dumneavoastră că reuşesc să vă sensibilizez prin atitudinea mea. Sunt natural ca brânza de oaie! Vreau să ies afară cu demnitate.

Este ultima dată când sunt la ÎCCJ. Mă gândesc ce să vă spun. Sunt sume de zeci de miliarde euro din care nu se regăseşte niciun euro. Sunt singurul care sunt arestat. Poate n-am demnitate că nu mi-am denunţat prietenii, un motiv aprig pentru DNA să mă reţină în arest. Subliniez că acest dosar a fost creat într-o perioadă foarte scurtă. Marea majoritate au fost luaţi de pe stradă, au foat reţinuţi 24 ore, au dat declaraţii împotriva mea şi apoi au ieşit afară. Nu sunt un pericol public şi nici nu mă interesează să vorbesc cu denunţătorii mei. Îi înţeleg şi pe ei. M-am gândit dacă am pe cine să denunţ, cred că aş avea mulţi prieteni despre care să scriu pe hârtie lucruri reale sau mai puţin reale. O să ajungem ca jumătate din România să denunţe cealaltă jumătate”, i-a spus Marian Vanghelie, primar suspendat Sectorul 5 judecătorului, relatează stiripesurse.ro.

DOSARUL lui Vanghelie. DNA: Bunuri provenite din şpagă, distribuite sinistraţilor

Primarul suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost trimis în judecată marți de procurorii DNA, în stare de arest preventiv, pentru săvârșirea a nouă infracțiuni de luare de mită și abuz în serviciu și șapte infracțiuni de spălare de bani.

În același dosar, au fost trimiși în judecată Mircea-Sorin Niculae (vărul lui Vanghelie), asociat și administrator al mai multor societăți comerciale, acuzat de șapte infracțiuni de complicitate la luare de mită și șapte infracțiuni de spălare de bani; Sorin Ștefan Ciocan, Laura Ciocan, director al SC Economat Sector 5 SRL, și omul de afaceri Marin Dumitru.

Marian Vanghelie, trădat pe toate fronturile: Vărul său i-a adus cinci noi capete de acuzare

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 2006 — 2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al sectorului 5 din București, ajutat de Mircea-Sorin Niculae și parțial de Laura Ciocan, a solicitat și primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentând un „comision” de 20% din încasări).

Aceste foloase au fost pretinse și primite de Vanghelie pentru atribuirea de către Primăria Sectorului 5 și serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului local al Sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achiziții publice firmelor controlate de omul de afaceri Marin Dumitru, dar și pentru a dispune efectuarea plății lucrărilor aferente acestor contracte (valoarea totală este de aproximativ 738.019.000 de lei).