Marian Vanghelie: Legea amnistiei trebuie să cadă. Parlamentul nu este ascunzătoarea unora

Primarului sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat că protejarea parlamentarilor cu probleme în justiţie şi tergiversarea votului Legii amnistiei au fost erori care au dus la costuri electorale majore pentru PSD la alegerile prezidenţiale.

17 nov. 2014, 13:58
Marian Vanghelie: Legea amnistiei trebuie să cadă. Parlamentul nu este ascunzătoarea unora

"Va trebui să fim de acord că noi trebuie să fim de acord cu ce vor oamenii. Legea amnistiei trebuie să cadă în Parlament. Şi rapid. Este o problemă şi ne-a costat faptul că nu am luat decizia rapid. Cred că ridicarea imunităţii parlamentarilor trebuie să o discutăm foarte serios şi, cum a făcut domnul Hrebenciuc, toţi colegii trebuie să facă un pas, să-şi ridice imunitatea", a declarat Marian Vanghelie.

Pesedistul consideră că trebuie să dispară suspiciunea că imunitatea are doar rostul de a proteja demnitarii de legea penală. "Oamenii trebuie să înţeleagă că Parlamentul nu este ascunzătoarea unora", a declarat Vanghelie. Acesta a apreciat că subiectul imunităţii ar putea fi chiar abordat într-o discuţie a conducerii PSD cu noul preşedinte Iohannis astfel încât ambele părţi să fie de acord cu eliminarea imunităţii parlamentare.

Vanghelie a spus că va face aceste propuneri în cadrul organismelor PSD. "Aceste decizii trebuie să le analizăm într-un Birou Permanent în care să vină doar vicepreşedinţii, într-un Comitet Executiv în care să vină doar membrii acestuia şi, dacă se va stabili, şi în alte foruri necesare", a spus Vanghelie.

Va trebui să fim de acord că noi trebuie să fim de acord cu ce vor oamenii. Legea amnistiei trebuie să cadă în Parlament. Şi rapid. Este o problemă şi ne-a costat faptul că nu am luat decizia rapid. Cred că ridicarea imunităţii parlamentarilor trebuie să o discutăm foarte serios şi, cum a făcut domnul Hrebenciuc, toţi colegii trebuie să facă un pas, să-şi ridice imunitatea„, a declarat Marian Vanghelie.

Pesedistul consideră că trebuie să dispară suspiciunea că imunitatea are doar rostul de a proteja demnitarii de legea penală. „Oamenii trebuie să înţeleagă că Parlamentul nu este ascunzătoarea unora„, a declarat Vanghelie. Acesta a apreciat că subiectul imunităţii ar putea fi chiar abordat într-o discuţie a conducerii PSD cu noul preşedinte Iohannis astfel încât ambele părţi să fie de acord cu eliminarea imunităţii parlamentare.

Vanghelie a spus că va face aceste propuneri în cadrul organismelor PSD. „Aceste decizii trebuie să le analizăm într-un Birou Permanent în care să vină doar vicepreşedinţii, într-un Comitet Executiv în care să vină doar membrii acestuia şi, dacă se va stabili, şi în alte foruri necesare„, a spus Vanghelie.