Marian Vanghelie, chefuri din şpagă pentru liderii politici. Petrecerile aveau loc la Casa Capşa

Marian Vanghlie a organizat aniversări la Casa Capşa, între care pe cea a fiului său şi a fostului ministru Dan Nica, care ar fi costat zeci de mii de lei, cheltuielile fiind suportate de Marin Dumitru, potrivit denunţului făcut la DNA de managerul hotelului, Marius Păun, susţin surse judiciare.

15 apr. 2015, 15:36
Marian Vanghelie, chefuri din şpagă pentru liderii politici. Petrecerile aveau loc la Casa Capşa

Sursele citate au declarat, pentru agenţia Mediafax, că managerul Hotelului Casa Capşa, Marius Păun, a făcut denunţul cu o săptămână înainte de Paşte, spunându-le procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie că primarul suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie, a organizat mai multe evenimente festive la restaurantul hotelului, pentru care plătea Marin Dumitru, în condiţiile în care firmele omului de afaceri ar fi fost favorizate de edil în atribuirea unor contracte de lucrări publice ale Primăriei Sectorului 5, fapte pentru care Vanghelie este cercetat în arest preventiv. Marin Dumitru este şi el arestat preventiv, într-un alt dosar aflat la Parchetul Tribunalului Bucureşti.

Potrivit aceloraşi surse, informaţiile date anchetatorilor de către managerul Hotelului Casa Capşa se coroborează cu denunţul făcut de Marin Dumitru, potrivit căruia la petrecerile organizate de Vanghelie şi plătite de omul de afaceri printre invitaţi s-ar fi aflat demnitari şi oameni de afaceri.

Citeşte şi Sechestru asigurator pe averea lui Marian Vanghelie şi a Oanei Mizil

Printre petrecerile organizate de Marian Vanghelie este şi cea din 2014, pentru ziua de naştere a fostului ministru Dan Nica. Managerul Hotelului Casa Capşa a arătat, în denunţ, că petrecerea pentru Dan Nica ar fi costat aproximativ 30.000 de lei, bani care ar fi fost plătiţi de omul de afaceri Marin Dumitru, au adăugat sursele citate.

Marius Păun le-a mai arătat anchetatorilor că Marian Vanghelie a organizat la Casa Capşa şi ziua fiului său, la care au fost invitaţi mai mulţi tineri, dar şi apropiaţi ai edilului, iar costurile s-ar fi ridicat la aproximativ 10.000 de lei, plata fiind făcută tot de omul de afaceri Marin Dumitru.

Sursele judiciare au mai arătat că Marin Dumitru ar mai fi plătit la Casa Capşa 9.000 de lei pentru 20 de sticle de whisky, achizionate de la Clubul Diplomaţilor pentru un alt eveniment.

Petrecerile despre care a vorbit Marius Păun au avut loc până la momentul arestării lui Marin Dumitru, într-un dosar al procurorilor de la Parchetul Tribunalului Bucureşti.

Citeşte şi Cum se menţine Marian Vanghelie în formă în spatele gratiilor

Marian Vanghelie este în arest preventiv din 14 martie, în dosarul în care este acuzat de procurorii DNA de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani, unele fapte fiind săvârşite prin favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte de lucrări publice ale Primăriei Sectorului 5.

Prefectul Capitalei, Nicolae Petrovan, a dispus, în 28 martie, suspendarea lui Marian Vanghelie din funcţia de primar al Sectorului 5, pe care o deţine de 15 ani, după ce în 27 martie s-a decis definitiv arestarea preventivă a edilului.


loading...