Marian Vanghelie: „Dosarul meu este la fel ca procesul lui Ceauşescu. Înţelegeţi?”

Marian Vanghelie a declarat, luni, că acuzaţiile din dosarul său sunt "o poveste" şi a precizat că un avocat i-a spus că dosarul în care a fost arestat şi trimis în judecată este la fel ca procesul lui Ceauşescu.

03 aug. 2015, 12:30
Marian Vanghelie: „Dosarul meu este la fel ca procesul lui Ceauşescu. Înţelegeţi?”

Marian Vanghelie s-a prezentat, luni, la Tribunalul Bucureşti, unde judecătorul a verificat măsurile preventive ale celor din dosarul său de corupţie.

Întrebat la ieşire dacă apreciază că Victor Ponta va mai fi premier în toamnă, Marian Vanghelie a spus: „Eu nu cred că Victor Ponta a fost premier niciodată”.

De asemenea, întrebat despre mediul politic, Vanghelie a răspuns: „V-am spus că există un ciclu – unii-s mari azi, mâine sunt alţii mari, nu mă mai interesează pe mine. Pe mine poate să mă intereseze ce va urma în politica românească în următorii ani”.

Întrebat despre acuzaţiile din dosarul său şi dacă a primit vreodată bunuri sau bani din presupusele fapte de corupţie imputate de anchetatorii DNA, Vanghelie a susţinut că a mai primit „o clopotniţă la o biserică”.

„Am trimis zece camioane de apă la sinistraţii de la Botoşani, s-a numit comisionul meu. Concret, când se va demonstra că am primit ceva eu, pentru mine, atunci pe mine nu ma veţi mai vedea în spaţiul public. Înseamnă că eu nu mai însemn nimic, nu mai valorez nimic„, a mai spus fostul edil.

Vanghelie a susţinut că acuzaţiile din dosarul său reprezintă „o poveste”: „Unul dintre avocaţi este fost procuror. Bănuiesc că după 20-30 de ani de experienţă ştie să se uite pe un rechizitoriu. Mi-a zis: Domne, este efectiv la fel ca procesul lui Ceauşescu. Întelegeţi? Aşa mi-a zis”.

Întrebat dacă a denunţat pe cineva la DNA, fostul primar a declarat: „Cele mai bune denunţuri sunt cele pe care le spui public. Dacă vreau să spun acum ceva de cineva cred că toţi cetaţenii şi toată lumea va spune că a vrut să spună, că bravo lui, cinste lui sau să mă înjure. Când faci un denunţ scris, înseamnă că nu ai mai gândit tu, ci ai gândit constrâns de împrejurări şi are o altă conotaţie”.

Referitor la perioada arestului preventiv şi cea a arestului la domiciliu, Marian Vanghelie a spus că cel mai mult l-au „întărit” mesajele de la oameni.

Întrebat dacă ar reveni la Primăria Sectorului 5, Marian Vanghelie a spus că este posibil, dacă oamenii consideră că merită.

„Dacă ei consideră că revilioanele şi tot ce am făcut eu se pot tranforma în zeci de milioane în rechizitoriu şi să mi se pună sechestru pe avere, atunci nu mai revin..”, a mai spus Vanghelie.

El a mai spus că a cerut înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar pentru că vrea ca totul „să reintre într-o normalitate”: „Am cerut control judiciar şi pentru că urmează să devin tată. Am cerut şi pentru că vreau să intru într-o stare de normalitate…”.

Primarul suspendat al sectorului 5 Marian Vanghelie a fost eliberat din arest preventiv în 10 iulie şi este judecat în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani, au decis magistraţii instanţei supreme.

Primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost trimis în judecată de DNA, în 7 iulie, în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani, unele fapte fiind săvârşite prin favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte.