Marian Vanghelie: Nu am o relaţie bună cu DNA. Eu nu sunt un denunţător campion

Marian Vanghelie a declarat joi că nu are o relație bună cu DNA și nu este un "denunțător campion", după ce procurorii au cerut din nou la Curtea de Apel București arestarea fostului primar pe motiv că acesta a încălcat termenii controlului judiciar.

12 oct. 2017, 11:09
Marian Vanghelie: Nu am o relaţie bună cu DNA. Eu nu sunt un denunţător campion

Un procuror de la DNA a solicitat judecătorilor de la Curtea de Apel București arestarea preventivă sau plasarea lui Vanghelie în arest la domiciliu, susținând că acesta nu s-a prezentat pe 8 septembrie la Poliția Snagov, în cadrul procedurii de control judiciar. Mai mult, Vanghelie nu a răspuns la telefon, iar un polițist a fost nevoit să îl viziteze la domiciliu.

Procurorul a mai solicitat desființarea deciziei luate de Tribunalul București, prin care lui Vanghelie i s-a permis să părăsească teritoriul României pentru a se trata în străinătate.

De cealaltă parte, avocatul lui Vanghelie a explicat că acesta s-a simțit rău și nu s-a putut deplasa la Poliție, solicitând respingerea cererii de arestare.

„Vanghelie s-a simțit rău și a mers la doctor, unde a primit un diagnostic și o rețetă. A doua zi, trebuia să meargă la Poliția Snagov, însă situația lui s-a înrăutățit. Polițistul a venit la domiciliul lui și l-a găsit în halat. Marian Vanghelie este un om politic care încearcă să își stabilească un nou scop al vieții”, a declarat avocatul.

La rândul lui, Vanghelie a spus în sala de judecată că el nu are o relație bună cu DNA și nu este un „campion denunțător”.

„Pe data de 7 septembrie, am plecat de acasă știind că nu am nimic. Pe seară, am simțit că ceva nu e în regulă. Am fost la medic. A doua zi, nici nu mi-am dat seama că trebuie să mă prezint la Poliție de rău ce îmi era. (…) Nu am o relație bună cu DNA. Eu nu sunt un denunțător campion. Și doamna Kovesi și domnul Coldea vor veni în fața dumneavoastră și vor păți ce vor merita”, a afirmat Vanghelie, conform Agerpres.

Marian Vanghelie a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârșirea a nouă infracțiuni de luare de mită și abuz în serviciu și șapte infracțiuni de spălare de bani.

În același dosar, au fost trimiși în judecată Mircea-Sorin Niculae (vărul lui Vanghelie), Sorin Ștefan Ciocan, Laura Ciocan, director al SC Economat Sector 5 SRL, și omul de afaceri Marin Dumitru, toți sub control judiciar.

Potrivit DNA, în perioada 2006 — 2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al sectorului 5, ajutat de Mircea-Sorin Niculae și parțial de Laura Ciocan, a solicitat și primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentând un „comision” de 20% din încasări).

Aceste foloase au fost pretinse și primite de Vanghelie pentru atribuirea de către Primăria Sectorului 5 și serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului Local al sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achiziții publice firmelor controlate de omul de afaceri Marin Dumitru, dar și pentru a dispune efectuarea plății lucrărilor aferente acestor contracte (valoarea totală este de aproximativ 738.019.000 de lei).