Marian Vanghelie rămâne în arest. Magistraţii i-au prelungit mandatul cu 30 de zile

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au admis miercuri cererea DNA de prelungire cu 30 de zile (13 mai - 11 iunie) a mandatului de arestare preventivă emis pe numele primarului suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, în dosarul în care acesta este cercetat pentru corupție.

06 mai 2015, 16:38
Marian Vanghelie rămâne în arest. Magistraţii i-au prelungit mandatul cu 30 de zile

Instanța a prelungit tot cu 30 de zile arestul și în cazul lui Mircea-Sorin Niculae, vărul lui Vanghelie.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată de cei doi.

Marian Vanghelie, acuzat că le fură mâncarea celorlalţi deţinuţi celebri din celulă

Marian Vanghelie a fost arestat preventiv pe 14 martie, într-un dosar în care este acuzat de DNA de abuz în serviciu, luare de mită și spălare de bani.

„În perioada 2007 — prezent, inculpatul Vanghelie, în schimbul unor foloase materiale, a ajutat un om de afaceri să obțină, pentru societățile pe care acesta din urmă le controlează, acordarea a numeroase contracte de lucrări publice, contracte în valoare totală de aproximativ 2 miliarde de lei (noi). Pentru atribuirea și plata contractelor de execuție de lucrări publice inculpatul Vanghelie Marian-Daniel a perceput un ‘comision’ de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate între Primăria Sectorului 5 și instituții din subordinea acesteia, pe de o parte, și societățile controlate de către omul de afaceri, pe de altă parte”, susține DNA.

‘Comisionul’ respectiv a fost plătit de către omul de afaceri Dumitru Marin lui Vanghelie, prin intermediul lui Mircea-Sorin Niculae (vărul primarului) și al unei alte persoane apropiate lor, mai spun procurorii.

Marian Vanghelie primea ŞPĂGI pentru construcţia de şcoli. Lua banii în sacoşe de plastic

„Acest comision a fost plătit, în parte, și sub forma unor contracte, nejustificate din punct de vedere comercial, încheiate de către SC Premier Palace SRL (societate controlată, prin intermediul unor societăți de tip off-shore, de către omul de afaceri) și societăți comerciale controlate, prin interpuși, de către Vanghelie, contracte în temeiul cărora cea dintâi firmă plătea celor din urmă sume semnificative de bani. Din datele existente în cauză a reieșit că beneficiare ale unor astfel de contracte (și a sumelor de bani aferente acestora) au fost printre altele și societățile București SA, Fashion Brand Management SRL (la ambele asociat fiind inculpatul Niculae) și Economat Sector 5 SRL (la care director general este inculpata Ciocan)”, arată DNA.