Mariana Câmpeanu a DEMISIONAT din funcţia de ministru al Muncii

Mariana Câmpeanu este primul ministru liberal care şi-a anunţat demisia din Guvern, informează România TV. După o scurtă vizită la Palatul Victoria, Câmpeanu şi-a depus demisia infirmând astfel speculaţiile legate de o rămânere a sa în viitorul cabinet al lui Victor Ponta.

26 feb. 2014, 08:49
Mariana Câmpeanu a DEMISIONAT din funcţia de ministru al Muncii

Mariana Câmpeanu a venit la Guvern pentru a-şi depune demisia înainte ca restul miniştrilor PNL să facă un gest similar, după decizia PNL de rupere a USL.

Unul din motivele probabile ale devansării demisiei sale este starea de sănătate precară ca urmare a unui accident vascular suferit recent.

PNL a decis marţi să iasă de la guvernare. Delegaţia permanentă a PNL a aprobat o rezoluţie care prevede :

1) Constatarea nefuncționalității USL ca urmare a repetatelor încălcări ale protocolului de către PSD
2) Demisia în bloc a tuturor miniștrilor, secretarilor de stat și șefilor de agenții
3) Demisia premierului Victor Ponta și a restului guvern, guvern ilegitim ce nu mai reprezintă voința electoratului
4) Filialele locale au libertatea de a încheia orice alianță vor pentru a păstra majoritatea în Consiliile Locale și Județene.

Potrivit România TV, la Delegaţia PNL, şase liberali au votat împotriva ieşirii PNL de la guvernare, între ei fiind şi fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, fostul ministru Radu Stroe, şi Cristian David, iar alţi doi s-au abţinut de la vot.

După şedinţa Delegaţiei Permanente a PNL, întrebat fiind dacă ia în calcul demisia din PNL, Tăriceanu a răspuns: „noaptea e în sfetnic bun”.

Înaintea şedinţei, liderul PSD, premierul Victor Ponta a lansat un nou apel către PNL de a salva proiectul politic numit „Uniunea Social-Liberală” şi de a rămâne în Guvern.

În replică, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că l-a sunat pe Victor Ponta şi l-a întrebat dacă PSD este dispus la convocarea Camerelor pentru a se merge „pe formula stabilită”, iar premierul a răspuns negativ, liberalul precizând că, astfel, situaţia se va tranşa în şedinţa liderilor PNL.