Mariana Câmpeanu: În funcţie de creşterea economică se va prevedea o majorare salarială anul viitor

Publicat: Vineri, 23 August 2013 14:57 // Actualizat: Vineri, 23 August 2013 15:02 // Sursa: RTV.net

O majorare salarială va fi prevăzută anul viitor, în funcţie de creşterea economică, a declarat vineri ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.

Mariana Câmpeanu a participat vineri la MAE la semnarea Planului de acţiune pentru implementarea Parteneriatului dintre Guvernul României şi UNICEF pentru perioada 2013-2017.

Ea a fost întrebată dacă până în 2014 se vor mări pensiile şi salariile.

"Aşa cum am spus în programul de guvernare şi cum premierul Ponta a afirmat întotdeauna, principalul nostru deziderat este să respectăm legile, deci, ca atare, şi legea care priveşte indexarea pensiilor în fiecare an va fi respectată şi pentru anul următor. În ceea ce priveşte creşterea salarială, domnul ministru Voinea a spus foarte clar - în funcţie de creşterea economică, de încasările la buget se va prevedea şi o creştere la anul, nu anul acesta", a spus ministrul Muncii.

Câmpeanu a arătat că restanţele care trebuie plătite în urma hotărârilor judecătoreşti vor face imposibil ca salariile să crească foarte mult anul viitor.

"În primul rând, avem de plătit foarte multe restanţe pe hotărârile judecătoreşti din urmă. Acest mare procent pe care urmează să îl plătim, mai ales la anul, va greva posibilitatea a mări foarte mult salariile", a afirmat ministrul Muncii.

Scenariul de bază al bugetului pe 2014 include continuarea indexării pensiilor cu 4% şi creşterea fondului de salarii în sectorul public cu 3%, a declarat joi ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, la postul de televiziune Antena 3.

Citeşte şi Veşti bune pentru bugetari. Guvernul ia în calcul MAJORAREA SALARIILOR pentru anul viitor

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
03 oct 20:53
Votează email 0 email
...pentru oameni este că cererile pentru ajutoarele de încălzire se pot depune până la 20 noiembrie“, a declarat Mariana Câmpeanu la ...
02 sep 14:22
Răspunde | Votează email 0 email
petcu
Cand va fi crestere economica,d-ta ,madam Campeanu ,vei fi demult oale si ulcele ,cum se spune in popor.Nu cred in proorociile d-tale,chiar grosolane ,cand de la luna la luna se dau oameni afara de la LOCURILE LOR DE MUNCA.Cu bla,bla te-au tinut toate guvernele in brate...si loc de munca asigurat .Ba mai vrei inca sa se mareasca varsta de pensionare,ca e bine unde stai!Sa faci naveta pentru 7 milioane ,nu cred ca ai mai sta pana la 65 de ani...in 2032!?Sminteala,nu alta!
23 aug 22:20
...anul viitor, în funcţie de creşterea economică, a declarat vineri ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu. Citește mai departe…

...
1
EUR
4.8421
RON
29 May
noapte 9 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H