Mariana Câmpeanu: La acordarea ajutoarelor sociale se va lua în calcul şi criteriul vârstei

Mariana Câmpeanu a anunţat, vineri, la România TV că la acordarea ajutoarelor de la stat se va lua în calcul şi criteriul vârstei.

01 feb. 2013, 13:37
Mariana Câmpeanu: La acordarea ajutoarelor sociale se va lua în calcul şi criteriul vârstei

Discuţia a pornit de la un bătrân din Gorj care după o viaţă muncită primeşte doar o pensie de 5 lei pe lună. Bătrânul de 75 de ani a muncit ca zidar timp de 40 de ani, dar angajatorii nu i-au făcut contracte de muncă legale.

Ministerul muncii caută soluţii ca să-i ajute pe bătrâni. Mariana Câmpeanu, ministrul Muncii, a anunţat că la acordarea ajutoarelor de la stat se va lua în calcul şi criteriul vârstei. 

„În legătură cu persoana respectivă şi cu altele ca dânsul avem în proiect să schimbăm unele criteriile de acordare a ajutoarelor, mai ales pentru încălzire. O să vedem dacă vom introduce în aceste criterii şi acela al vârstei„, a declarat  Mariana Câmpeanu la România TV.

Ministerul Muncii încearcă să-i ajute şi pe cei care au în propietate terenuri pe care, din cauza vârstei, nu le pot lucra.

„Aceşti oameni vor fi ajutaţi pe parcursul acestui an să-şi creeze asociaţii să îşi lucreze pământul”, a continuat doamna Câmpeanu.

De obicei, bătrânii nu au nici măcar bani să plătească impozitele pe astfel de terenuri. Şi chiar dacă sunt în paragină, proprietăţile sunt considerate aducătoare de venituri, iar posesorii pierd astfel dreptul la ajutoarele sociale.