Spitalul Marie Curie: Dr. Cîrstoveanu a vorbit în nume propriu. Medicamentele folosite în spital au eficienţă

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "MS Curie" a precizat joi că declarațiile șefului secției de Terapie Intensivă, dr. Cătălin Cîrstoveanu, despre ineficacitatea unor medicamente au fost făcute în nume propriu, nu în numele spitalului.

12 mai 2016, 17:02
Spitalul Marie Curie: Dr. Cîrstoveanu a vorbit în nume propriu. Medicamentele folosite în spital au eficienţă

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „M.S. Curie” precizează referitor la apariția în spațiul public a declarațiilor dr. C. Cîrstoveanu, șef secție TI nou-născuți, că acestea au fost făcute în nume propriu, nu în numele spitalului„, se arată într-un comunicat de presă transmis Agerpres de reprezentanții spitalului.

Potrivit sursei citate, medicul Cîrstoveanu susține că medicamentele generice folosite în secție au eficiență terapeutică, însă folosirea extensivă a antibioticelor este cea care produce scăderea gravă a eficacității lor.

Dr. C. Cîrstoveanu aduce următoarele clarificări: medicamentele generice folosite în secție au eficiență terapeutică, conform statutului lor. Folosirea extensivă a antibioticelor produce scăderea gravă a eficacității lor„, arată aceeași sursă.

Precizările de la Spitalul pentru Copii „Marie Curie” vin în contextul în care medicul Cătălin Cîrstoveanu a declarat presei recent că sunt medicamente generice care nu au eficacitate.

CITEŞTE ŞI Medicul Cătălin Cîrstoveanu, dat în judecată după declaraţiile despre medicamentele fără efect

CITEŞTE ŞI Medic de la Marie Curie, despre dezinfectanţii diluaţi: Suntem trataţi ca nişte gunoaie! Aş fi salvat mai mulţi copii