Marii transportatori nu au participat la GREVĂ. „Suntem cu toţii afectaţi, dar analizăm situaţia”

Două dintre cele mai mari companii de transport de pe piaţa locală, Lazăr Internaţional şi Edy Internaţional Spedition nu au participat la protestul transportatorilor de luni, dar sunt împotriva accizei pe combustibili.

09 dec. 2013, 21:07
Marii transportatori nu au participat la GREVĂ. „Suntem cu toţii afectaţi, dar analizăm situaţia”

Camioanele noastre nu au participat la protest, dar fiind în coloana formată pe drum, automat au fost prinse în acel ambuteiaj. Dar eu nu am dat ordin şoferilor. Am participat alături de UNTRR (Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri) la întâlnirea de la Ministerul Transporturilor. Ne-au explicat strategia din spatele accizei de 7 eurocenţi şi ne-au spus că majorarea nu va fi atât de mare, deoarece petroliştii vor compensa prin scăderea preţurilor, dar noi nu am luat acest lucru în calcul. Acum promit ceva, după care nu fac„, a spus Ion Lazăr, cel care deţine firma de transport Lazăr Internaţional, potrivit zf.ro.

Profitabilitatea companiilor de transport ar scădea cu până la 20% în cazul în care Guvernul va introduce acciza de 7 eurocenţi în motorină, ce va duce implicit la creşterea numărului de transportatori în insolvenţă sau chiar faliment.

CITEŞTE ŞI: Băsescu: I-am propus premierului să nu bage acum acciza la benzină, ci la mijlocul anului. Dar a refuzat