Marile burse europene, pe plus la început de an. Ce se întâmplă pe Wall Street

Veşti bune la început de an. Marile burse europene sunt pe plus în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de la începutul săptămânii, iar indicii futures de peste Ocean indică o deschidere pe verde şi pe Wall Street.

04 ian. 2021, 15:22
Marile burse europene, pe plus la început de an. Ce se întâmplă pe Wall Street

Marile burse europene sunt pe plus în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de la începutul săptămânii, cu creşteri de la 2,9% pentru FTSE 100 (Londra), 1,3% pentru DAX (Frankfurt), 1,7% pentru CAC40 (Paris) în contextul unui optimism de început de an adus pe burse de aşteptările că vaccinurile vor repune economiile pe picioare.

Marile burse europene, pe plus la început de an

La Bucureşti indicele principal BET urcă cu 0,3% după o deschidere de început de an indecisă.

Peste Ocean, indicii futures sunt pe plus cu până la 0,6% pentru DJIA ceea ce semnealează că prima şedinţă de tranzacţionare a noului an ar putea începe pe plus în cea mai mare bursă la nivel mondial – Wall Street. Şi nu doar bursele cresc, ci şi aurul, dar şi petrolul şi argintul.

Citeşte şi Fonduri externe nerambursabile în contextul crizei provocate de COVID-19. Înscrierea se face doar în această săptămână

“Apetitul accentuat pentru risc se poate observa pe pieţele financiare globale la începutul anului 2021. Pieţele bursiere sunt în creştere, alături de mărfuri. Slăbiciunea dolarului american susţine metalele preţioase, argintul şi platina remarcându-se cu aprecieri de peste 3%.

De asemenea, aurul traversează o perioadă optimistă avansând cu 2% astăzi şi depăşind linia descendentă de trend din zona 1.900 USD”, se arată în raportul XTB România, potrvit ZF.