Marile companii aeriene reiau zborurile către România. Cum operează Lufthansa, Air France sau KLM

Austrian Airlines, Lufthansa, LOT și Swiss intenționează să reia zborurile spre România de la începutul lunii iunie. De asemenea, British Airways şi Air France reiau zborurile spre capitala României, însă cu o frecvenţă mai redusă decât înainte de pandemie.

09 mai 2020, 09:23
Marile companii aeriene reiau zborurile către România. Cum operează Lufthansa, Air France sau KLM

Datele din sistemul de rezervări indică faptul că Austrian Airlines va relua de la 1 iunie zborurile din Viena spre București, Iași și Sibiu. Ruta București – Viena va fi operată cu o frecvență de cinci zboruri pe zi, excepția în zilele de sâmbătă când sunt programate doar patru zboruri. Spre Iași și Sibiu Austrian Airlines va zbura o dată pe zi, spre fiecare dintre cele două destinații, anunță boardingpass.ro.

Lufthansa va relua de la aceeași dată zborurile din Munchen spre București, Cluj Napoca, Timișoara și Sibiu și din Frankfurt spre București, Cluj Napoca și Timișoara.

Compania poloneză LOT Polish Airlines va zbura zilnic din Varșovia spre București și de luni până sâmbătă spre Cluj Napoca de la începutul lunii iunie. Swiss va relua zborurile zilnice dintre hubul său de la Zurich spre București. Ruta va fi operată zilnic cu un total de nouă zboruri pe săptămână.

De asemenea, companiile aeriene Aegean Airlines, British Airways, Air France și KLM vor relua zborurile din huburile lor spre București începând cu 1 iunie. Potrivit datelor disponibile în sistemele de rezervare, cele patru companii aeriene vor zbura din nou spre capitala noastră însă o vor face mai rar decât se întâmpla înainte de pandemie.

Citeşte şi Compania aeriană care a răspândit coronavirusul în toate cele patru zări. A operat sute de zboruri, în ciuda interdicţiilor

Aegean Airlines, compania greacă parte a Star Alliance, va zbura pe ruta Atena – București de șapte ori pe săptămână, oferind un zbor pe zi. Înainte de pandemie, compania greacă a operat pe ruta București – Atena cel puțin 12 zboruri pe săptămână.

British Airways reia din 1 iunie zborurile de la Heathrow spre capitala noastră însă va reduce semnificativ capacitatea de transport de la 19 zboruri pe săptămână la doar patru zboruri săptămânale. Ruta Heathrow – București va fi operată de BA în zilele de luni, miercuri, vineri și duminică. Tot din 1 iunie va relua zborurile spre București și KLM însă din cele trei zboruri zilnice pe care le opera în medie înainte de pandemie va păstra doar un zbor pe zi.

Air France va zbura din nou de la hubul său din Paris spre București din 1 iunie însă spre deosebire de restul companiilor aeriene amintite, compania franceză nu va reduce capacitatea de transport. Potrivit datelor din sistemul de rezervări, Air France va opera această rută de patru ori pe zi.