Marile companii se mobilizează pentru a ajuta refugiaţii

Marile companii se mobilizează pentru a ajuta refugiaţii. Google, Total, Deutsche Telekom şi alte multinaţionale au decis să ofere susţinere materială, financiară, dar şi profesională migranţilor care ajung în Europa.

13 sept. 2015, 08:54
Marile companii se mobilizează pentru a ajuta refugiaţii

În Franţa, mai multe companii cotate la Bursă au decis să se alăture acţiunilor întreprinse de mai multe companii locale. Patru dintre acestea, Air Liquide, Michelin, Sodexo şi Total au decis să îşi unească forţele. Într-o primă fază, acestea se angajează să pună la dispoziţie spaţii, hrană, produse de primă necesitate, acces la îngrijire medicală, dar şi să contribuie la costurile primirii refugiaţilor. Apoi vor contribui la inserţia acestora pe piaţa muncii, inclusiv prin programe de formare.

De exemplu, Total va primi 300 de refugiaţi în campusurile pentru vacanţă şi se va ocupa de formarea profesională a acestora, cu posibilitatea oferirii unui loc de muncă.

„Ceea ce vom face, concret, nu va fi pur şi simplu să oferim un cec unui organism neutru. Nu ăsta este obiectivul nostru”, a declarat Patrick Pouyanne, directorul general al gigantului petrolier.

Şi compania de asigurări Axa şi-a anunţat intenţia de a participa la mobilizarea marilor companii europene. Grupul a alocat un prim buget de un milion de euro pentru a răspunde nevoilor imediate ale refugiaţilor şi promite să îi ajute pe termen mediu, în special în materie de formare şi de inserţie profesională.

Cu aproape jumătate de milion de refugiaţi sosiţi pe teritoriul său, Germania este ţara europeană cea mai afectată. Printre primele companii care au decis să participe la efortul primirii acestora a fost Audi, care a anunţat că oferă un sprijin financiar de un milion de euro asociaţiilor locale şi spune că se gândeşte să angajeze refugiaţi în uzinele sale.

Citeşte mai mult pe cariereonline.ro