Marile parcuri ale Capitalei mai rămân cel puţin două săptămâni pradă ţânţarilor. DE CE NU se poate face dezinsecţie

Marile parcuri din Bucureşti, dar şi spaţiile verzi din jurul blocurilor de locuinţe sau aliniamente stradale rămân pradă ţânţarilor cel puţin încă două săptămâni, după ce licitaţia pentru dezinsecţia întregului oraş a fost suspendată. Una dintre firmele participante a depus o nouă contestaţie. Dezinsecţia completă a oraşului a fost primul angajament luat de Gabriela Firea, primarul general, după alegeri.

21 iul. 2016, 19:53
Marile parcuri ale Capitalei mai rămân cel puţin două săptămâni pradă ţânţarilor. DE CE NU se poate face dezinsecţie

Bucureştenii care trec prin Parcul IOR din Capitală spun că sunt asaltaţi de ţânţari, mai ales seara. Insectele s-au înmulţit excesiv în ultima perioadă. În parcul administrat de Primăria Sectorului 3 nu s-a făcut niciun fel de tratament anti-ţânţari. De stropiri ar trebui să se ocupe Primăria Capitalei, care nu are însă nici până acum un contract cu o firmă specializată.

„Ne-au trimis, în sfârşit, o informare că putem şi noi, la nivel de sector, pentru a compensa lipsa acestui serviciu, să cumpărăm servicii de dezinsecţie şi deratizate, în sfârşit, într-o anumită limită. Săptămâna viitoare, de luni, începem să facem dezinsecţie şi deratizare în locul Primăriei Capitalei”, spune Bogdan Cotigă, directorul ADP Sector 3, citat de digi24.ro. 

Ţânţarii îşi vor face de cap în continuare şi în toate celelate parcuri aflate în administarea primăriilor de sector, unde Primăria Capitalei nu poate interveni, aşa cum sunt Parcul Drumul Taberei, Parcul Tei, Parcul Plumbuita, Parcul Titan, etc. Situaţia este similară însă şi în jurul blocurilor de locuinţe sau aliniamente stradale de la marile bulevarde. 

Primăria Capitalei spera ca săptămâna aceasta să aibă un câştigător al licitaţiei de dezinsecţie pentru tot Bucureştiul. Doar că una dintre firmele participante a depus, din nou, contestaţie.

„Primăria Municipiului Bucureşti a suspendat procedura de achiziţie publică până la primirea motivării deciziei Curţii de Apel pentru punere în aplicare”, scrie într-un comuncat al Primăria Generale.

Până atunci, se fac tratamente împotriva ţânţarilor doar în zonele pe care le administrează Primăria Generală. Centrul de Protecţie a Plantelor, aflat în subordinea municipalităţii, are însă la dispoziţie doar şapte maşini de intervenţie. Instituţia susţine că face tot ceea ce poate în condiţiile date.

„Am făcut tratamente în parcurile din nordul Capitalei, Herăstrău, Mioriţa, Bordei, Floreasca, Cişmigiu. Am trecut de două ori pe acolo. Urmează partea a doua, în vest. Ar mai fi Tineretului, Carol, Unirii”, a declarat Tudorel Popa, şeful Serviciului Tratamente Fitosanitare al Centrului de Protecţie a Plantelor.

Potrivit contractului care urmază să fie încheiat, Primăria Capitalei va plăti aproape 8 milioane de euro pentru tratamentele de dezinsecţie şi deratizare, în următorii patru ani.


loading...