Mărimea pantofilor: cum să o alegi corect?

Ce număr porți? Depinde! Nu, nu am înnebunit: adevărul este că atunci când intrăm într-un magazin de pantofi și ni se cere  mărimea pantofilor, valoarea pe  care  o comunicăm este adesea  incorectă. Nu crezi?
Filip Stan
31 mart. 2023, 11:23
Mărimea pantofilor: cum să o alegi corect?

Totuși, articolul „Picioarele devin mai mari și mulți oameni poartă pantofi care nu se potrivesc bine” de Elisabeth Holmes, apărut în urmă cu câteva luni în Wall Street Journal, pare să confirme această teză. Potrivit reporterului, de fapt, de multe ori ne lăsăm păcăliți de mode și estetică și nu acordăm atenție confortului. Alegerea mărimii corecte de pantofi nu înseamnă doar să verificăm dacă încălțămintea noastră nu este nici prea lentă, nici prea strânsă. Există  câteva „trucuri ale meseriei” pentru a înțelege dacă facem alegerea corectă, conform acestui site.

Mărimea pantofilor:

„Piciorul uman este o operă de artă și o capodopera inginerească”: dacă ceea ce spune Michelangelo Buonarroti este adevărat, atunci ar trebui să existe și o mărime perfectă de pantofi pentru fiecare dintre noi. În realitate, nimeni nu are ambele picioare de aceeași dimensiune, formă sau proporții. Evident, asta nu înseamnă că pantoful potrivit nu există, ci pur și simplu că trebuie luați în considerare câțiva factori atunci când alegeți mărimea pantofului.

În primul rând, este necesar să știți că, pentru fiecare picior, există  4 „momente de măsurare” diferite:

1) stare statică: este mărimea pantofului cu piciorul în repaus;

2)  mărimea pantofului „sub sarcină”: este atunci când persoana stă în picioare și, prin urmare, dimensiunea și forma piciorului se schimbă.

3)  măsura funcțională: este cea în condiții dinamice, adică cea care poate fi obținută atunci când o persoană efectuează mișcări precum alergarea, mersul rapid sau săritura;

4)  măsurarea termică: ia în considerare modificările produse de căldură și umiditate (care uneori pot face piciorul să se umfle până la 5% față de măsurarea acestuia în stare statică).

Este evident că cel mai bun moment pentru a alege o pereche de pantofi cu certitudinea de a nu greși mărimea este seara când combinația dintre măsurarea funcțională și măsurarea termică poate determina mărimea potrivită.

Iată câteva sfaturi care vă vor permite să vă orientați spre achiziția corectă a noilor voștri pantofi:

Nu te baza doar pe dimensiunea de pe cutie, deoarece pantofii sunt fabricați în țări diferite și fiecare folosește standarde diferite. Aceasta înseamnă, de exemplu, că  mărimile pantofilor din Marea Britanie ar putea să nu coincidă cu cele europene. În acest sens, este întotdeauna util să aruncăm o privire la următorul  tabel de conversie a mărimii pantofilor:

este mai bine  să cumperi pantofi la sfârșitul zilei când picioarele sunt mai uzate și de preferință cu același tip de șosete pe care plănuiești să le porți cu noua pereche;

nu cumpăra niciodată un pantof cu ideea că se va adapta piciorului tău. Sigur, cele realizate cu materiale mai ușoare și mai flexibile pot „lua” puțin forma, dar cele realizate cu materiale mai rigide nu se vor potrivi niciodată piciorului tău dacă nu ai ales mărimea potrivită;

atunci când puneți un pantof trebuie să îndoiți degetul pentru a vă asigura că partea superioară se îndoaie exact în același loc. Acest lucru te ajută să determinați flexibilitatea pantofilor și moliciunea acestora, mai ales în cazul pantofilor cu șireturi;

DailyBusiness
Ce să NU faci niciodată la un interviu de angajare. Cea mai importantă întrebare pe care ar trebui să o pui: „Îți arată adevărul dincolo de aparențe”
Spynews
Legătura între coșmaruri și riscul de deces precoce. Sfaturi pentru gestionarea stresului
Bzi.ro
Irina Columbeanu a spus tot despre iubitul francez! „Sunt deschisă!“
Fanatik.ro
Bugetarii din România cu salarii de 50.000 de lei pe lună: ”Merg 8 ore pe zi și își îndeplinesc indicatorii de performanță”
Capital.ro
Fotbalul românesc își ia rămas-bun de la un nume istoric. Era o adevărată legendă. Echipa a anunțat vestea tristă
Playtech.ro
Orele de liniște în 2025: ce prevede legea și cât te poate costa nerespectarea ei
DailyBusiness
România atinge pragul critic de 60% datorie publică. Guvernul promite măsuri drastice: „Facem curățenie în sinecuri și cheltuieli discreționare”
Adevarul
Puterea lui Xi, în scădere. De ce lipsește liderul chinez de la summit-ul BRICS? Criza tăcută din spatele zidurilor de la Beijing
wowbiz.ro
Anna, soția lui Mihai Leu, interviu în lacrimi: „I-am spus să se odihnească… și el mi-a răspuns cu o lacrimă, deși era în comă profundă”. Ultimele clipe ale campionului povestite în exclusivitate
Spynews
Scene dureroase la înmormântarea lui Mihai Leu. Soția lui, Anna, a plâns în hohote lângă sicriul marelui sportiv | FOTO
Spynews
Ultima postare a motociclistului italian, înainte să moară! Bărbatul era fascinat de urșii din România | FOTO
Evz.ro
Gestul care te poate costa sute de euro în vacanță. Avertisment ANCOM
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
FOTO. Frumoasa iubită a milionarului român din Rusia a spus „Da”
kanald.ro
Cod roșu de caniculă! Meteorologii ANM au emis avertizări pentru 15 județe
Cancan.ro
Ilie Bolojan desființează pensiile speciale! Anunțul care dinamitează România
Playsport.ro
O Dacie cât un apartament: Adevărul despre lupta românilor de rând pentru o mașină în...
Capital.ro
Avertisment dur de la ING Bank Romania. Ce se va întâmpla în România lunile următoare. Cetățenii, afectați
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Arată ca un manechin, dar a fost livratoare de mâncare
stirilekanald.ro
Infern după inundațiile din Texas: crește bilanțul la 82 de morți. Mai multe fete din tabăra de vară, încă dispărute
Primul semn neobișnuit de cancer de colon, potrivit medicilor
MediaFlux
Locul de muncă plătit cu 100.000 de euro pe an. Este cel mai accesat domeniu
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Alertă Covid! Noua variantă „super-contagioasă Frankenstein” s-a multiplicat de patru ori în doar o lună